Vreme čitanja: oko 1 min.

Pixel pametni telefoni dobijaju nove funkcije: Stižu "Repair mode" i specijalni kod za dijagnostiku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Google unapređuje privatnost korisnika kroz novu funkciju "Repair mode" za Pixel telefone

  • 0
Google Repair mode Foto: Google

Google je nedavno predstavio funkciju "Repair mode" za svoje Pixel pametne telefone, koja ima za cilj da zaštiti privatnost korisnika tokom popravke uređaja. Ovaj potez je deo šire inicijative kompanije da poboljša iskustvo popravke i unapredi bezbednost korisničkih podataka.

"Repair mode" je sada dostupan na Pixel uređajima koji koriste najnoviju verziju Androida 14 operativnog sistema. Da bi se ova funkcija aktivirala, potrebno je imati najmanje 2 GB slobodnog prostora na uređaju. Korisnici mogu pristupiti "Repair mode" funkciji putem menija Settings > System > Repair mode na svom Pixel telefonu.

Kada je aktiviran, "Repair mode" zaključava pristup ličnim podacima korisnika poput poruka, fotografija i istorije poziva, stvarajući sigurno okruženje za tehničke stručnjake. Ovo omogućava serviserima da testiraju i popravljaju uređaj bez mogućnosti pristupa privatnim informacijama vlasnika telefona.

Pored toga, Google je predstavio i novu dijagnostičku aplikaciju koja omogućava korisnicima da sami identifikuju probleme sa svojim uređajem pre slanja na servis. Korisnici mogu pristupiti ovoj dijagnostici kucanjem specijalnog koda ##7287## na tastaturi svog Pixel telefona.

Google se takođe fokusira na olakšavanje procesa popravke, bez obzira da li je uređaj pod garancijom ili ne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA