Vreme čitanja: oko 1 min.

Capture taster na iPhone-u 16 više nije toliko misteriozan, i verovatno će vas razočarati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takozvani Capture taster na iPhone-u 16 možda neće opravdati očekivanja korisnika, uprkos intrigantnim glasinama

  • 0
iPhone 15 Action button Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Tek što je izašao iPhone 15, već su počele da kruže glasine o sledećoj liniji telefona kompanije Apple. Poslednja u nizu je da će iPhone 16 doneti jednu od najintrigantnijih inovacija u vidu novog "Capture" tastera. Ovaj taster je bio predmet brojnih spekulacija, ali do sada nije bilo jasno šta bi mogao da radi.

S obzirom na naziv, pretpostavljalo se da je povezan sa kamerom, i prema Marku Gurmanu, poznatom novinaru Bloomberg-a, to zaista i jeste slučaj. Tačnije, Capture taster je zapravo posvećen snimanju videa.

Drugim rečima, njegovim pritiskom verovatno se pokreće kamera u video režimu, ili čak odmah počinje snimanje. To bi bilo korisno za one koji često snimaju video sadržaj, ili u situacijama kada ne želite da propustite prolazne trenutke. Međutim, mnogi ljudi retko koriste video kameru, pa bi za njih ovaj taster bio skoro pa beskoristan.

S obzirom na to da je Apple dodao prilagodljivi Action taster na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modelima, čini se da bi bilo mnogo korisnije da je i Capture taster prilagodljiv, dajući korisnicima dva tastera koja mogu koristiti po svojoj želji.

Dakle, ovo bi moglo biti razočaravajuće – ili ne, ukoliko biste koristili ovaj taster za snimanje videa – ali za sada je sve to još uvek samo glasina, i Gurman, što je retko slučaj, možda nije u pravu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA