≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Android 15 donosi novu funkciju: Praćenje zdravlja baterije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najnovije beta ažuriranje Androida otkriva funkciju praćenja zdravlja baterije, sličnu popularnoj funkciji na iPhone uređajima, koja bi mogla da bude dostupna u sledećoj verziji Androida 15

  • 0
Android baterija Foto: Sina Salehian / Shutterstock.com

Godinama unazad, korisnici iPhone-a imali su pristup jednoj korisnoj funkciji koja je Android korisnicima bila nedostupna – ekranu za praćenje zdravlja baterije. Ovaj alat omogućava korisnicima da vide maksimalni kapacitet baterije u poređenju sa njenim stanjem kada je bila nova, pružajući jasan uvid u njen vek trajanja. Međutim, izgleda da se situacija menja, jer najnovija otkrića ukazuju na to da bi Android 15 mogao da donese ovu dugo očekivanu funkciju.

Naime, nedavno je otkriven skriveni "ekran za zdravlje baterije" u beta 2 ažuriranju Android 14 QPR2. Iako je funkcija trenutno neaktivna, analiza koda je otkrila da bi ona mogla da prikazuje "procenjeni procenat napunjenosti baterije u odnosu na njeno prvobitno stanje". Drugim rečima, radi se o funkciji sličnoj onoj koju nude iPhone uređaji.

Dostupnost ove funkcije još uvek je neizvesna, ali izvori iz Android Authority nagoveštavaju da bi mogla da bude deo Androida 15, možda čak i kao ekskluziva za Pixel uređaje u početku. Postoji mogućnost da se od ove ideje odustane, ali Google-ovi nedavni napori sugerišu da je verovatnije da će funkcija biti implementirana.

Nedavni Pixel Feature Drop već je uveo "ekran za informacije o bateriji", koji otkriva broj ciklusa punjenja baterije i datum njenog proizvodnje. Štaviše, Android 14 je razvojnim programerima pružio API-jeve za bateriju, omogućavajući aplikacijama da procene zdravlje baterije. Ovi koraci izgledaju kao priprema za uvođenje domaćeg ekrana za zdravlje baterije.

Prednosti ove funkcije su očigledne, naročito za one koji planiraju da zadrže svoje telefone duže vreme. Google je najavio sedmogodišnje ažuriranje za Pixel 8 liniju, pa će funkcija praćenja zdravlja baterije biti posebno korisna za nove vlasnike Pixel uređaja.

Detalji o ovoj funkciji će verovatno početi da se pojavljuju u narednom periodu, a mi ćemo vas blagovremeno obavestiti o svakom novom razvoju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA