≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samsungove nove Galaxy AI funkcije će izgleda biti besplatne samo do 2025. godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za sada nije poznato koliko bi mogla da košta pretplata na ove funkcije niti koje će tačno funkcije biti podložne plaćanju, a koje će ostati besplatne

  • 0
Samsung Galaxy S24 serija Foto: Samsung/Promo

Samsung je nedavno na svom Galaxy Unpacked događaju predstavio novu Galaxy S24 seriju sa naprednim AI funkcijama.

Detalji o ovome nisu bili istaknuti na samom događaju, ali pažljivim pregledom uslova korišćenja na Samsungovoj web stranici za Galaxy S24, otkriva se da će "Galaxy AI funkcije biti besplatne do kraja 2025. na podržanim Samsung Galaxy uređajima. Uslovi za AI funkcije koje obezbeđuju treće strane mogu biti drugačiji".

Ono što treba naglasiti da je ova konretna rečenica u međuvremenu uklonjena sa zvaničnog Samsung sajta. Ovo je primetio jedan korisnik društvene mreže X koji je podelio skrinšot, pa ga kasnije i obrisao.

Ove AI funkcije uključuju napredno uređivanje fotografija, inteligentno sumiranje beleški, trenutni prevod jezika i inovativnu alatku "Circle to Search". Važno je napomenuti da su neke od ovih AI funkcija integrisane u sam telefon, dok su druge bazirane na cloud tehnologiji i zahtevaju internet vezu, što bi mogao da bude razlog za buduću naplatu.

Za sada nije poznato koliko bi mogla da košta pretplata na ove funkcije niti koje će tačno funkcije biti podložne plaćanju, a koje će ostati besplatne.

Korisnici starijih uređaja, uključujući Samsung Galaxy S23 seriju, Z Fold 5, Z Flip 5, i Galaxy Tab S9 seriju, takođe će imati pristup nekim od ovih cloud-baziranih AI funkcija. Međutim, još uvek nije jasno koje će funkcije biti podržane i koje su ekskluzivne za Galaxy S24 seriju. Očekuje se da će Galaxy AI poboljšanja za ove starije uređaje biti puštena pre juna ove godine.

Ovo nije prvi put da se sličan pristup primenjuje u industriji mobilnih uređaja. Apple je, na primer, prvobitno nudio dve godine besplatne usluge za funkciju "Emergency SOS via Satellite" na iPhone 14, ali je kasnije produžio ovaj period na tri godine. Takođe, Google nudi besplatan Magic Editor na podržanim Pixel telefonima, s dodatnim alatkama dostupnim putem pretplate na Google One, koji takođe uključuje cloud skladištenje, VPN i praćenje vaših podataka na dark webu.

Iako Samsung obećava ažuriranja operativnog sistema koja bi mogla održati Samsung Galaxy S24 u rukama korisnika sedam godina, ovakav pristup naplati dodatnih funkcija može postati novi trend. Na kraju, kupci će morati da uzmu u obzir potencijalne dodatne troškove prilikom kupovine novog telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA