Vreme čitanja: oko 1 min.

Pixel 8 Pro sada može da vam meri temperaturu, samo ga približite licu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored merenja temperature tela, Pixel 8 Pro može meriti i temperaturu predmeta, ali sa ograničenim dometom od samo pet centimetara

  • 0

Google je unapredio svoj najnoviji model pametnog telefona, Pixel 8 Pro, dodajući mu funkciju merenja telesne temperature. Ova funkcija, koja je već nekoliko meseci ugrađena u uređaj ali nije bila aktivna, sada je zvanično dostupna korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je dobila odobrenje američke Uprave za hranu i lekove (FDA).

Da bi se koristila, potrebno je polako preći telefonom preko celog lica tokom četiri sekunde. Senzor za merenje temperature mora biti veoma blizu kože, ali bez direktnog kontakta. Onima koji nose naočare preporučuje se da ih skinu tokom merenja, zbog potrebe da telefon bude što bliži licu, piše kompanija na svom blog postu.

Prema Google-ovim kliničkim ispitivanjima, softverski algoritam ovog uređaja može izračunati telesnu temperaturu u rasponu od 36.1°C do 40°C sa preciznošću od ±0.3°C, što ga čini uporedivim sa drugim termometrima za merenje temperature na slepoočnici.

Pored merenja temperature tela, Pixel 8 Pro može meriti i temperaturu predmeta, ali sa ograničenim dometom od samo pet centimetara. Tokom merenja, korisnik ne dobija nikakvu vizuelnu povratnu informaciju, već se na ekranu pojavljuje samo dugme za merenje i krajnji rezultat.

Iako je sama ideja senzora za merenje temperature zanimljiva, u praksi se pokazala kao prilično nepraktična. Naime, korisnici su se žalili na kompleksnost korišćenja ove funkcije, ukazujući da bi možda bila pogodnija za pametne satove.

Ova novost je deo januarskog ažuriranja za 2024. godinu, koje uključuje i druge funkcije poput "Circle to Search", predstavljene tokom lansiranja Galaxy S24, kao i AI-podržanu funkciju "Magic compose" za Google Messages aplikaciju. Google najavljuje da će ažuriranje biti dostupno u narednih nekoliko nedelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA