Vreme čitanja: oko 3 min.

Vodič za odabir preklopnog telefona

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Od kako su se pojavili na tržištu, preklopni telefoni predstavljaju pravu revoluciju

  • 0
Samsung Foto: Promo/ Samsung

Sa svojim jedinstvenim dizajnom i naprednim funkcijama, privlače pažnju korisnika širom sveta. Ako i vi razmišljate o kupovini svog prvog Samsung Foldables uređaja, ovaj tekst će vam pomoći da donesete pravu odluku.

Ekran koji se savija otvara vam svet poput knjige

Pre nego što izaberete model, važno je razumeti šta Samsung Foldable telefoni nude. Galaxy Z Fold5 i Z Flip5 imaju zajedničku glavnu karakteristiku – savijajući ekran. Ideja telefona čiji se ekran savija mnogima deluje pomalo nestvarno pa prve sate sa svojim novim telefonom najčešće provedu upravo se diveći toj tehnologiji. I dok se Galaxy Z Fold modeli otvaraju poput knjige, pružajući dvostruko veći ekran od uobičajenog, Galaxy Z Flip serija se preklapa vertikalno, poput školjke, čime se vaš uređaj pretvara u džepno izdanje.

Odabir Samsung Foldable pametnih telefona svakako treba početi odgovaranjem na pitanje – šta mi je sve potrebno u svakodnevnom korišćenju? Ako vam je potreban veliki ekran za rad, igranje igara ili gledanje sadržaja, onda je Z Fold5 vaš idealan izbor. Za one kojima je potreban kompaktan uređaj koji stane u svaki džep, Z Flip5 je bolji izbor.

Samsung Foto: Promo/ Samsung

Vaš prozor u svet

Za zahtevne aplikacije ili igre neophodan je snažan procesor. Multitasking čudo iz Samsunga ima Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy. Razmislite koliko često koristite svoj telefon i u pogledu baterije. Uz njegovih 4400 mAh možete biti stalno aktivni.

Poslovni profesionalci često koriste svoj telefon za posao, treba im uređaj na kojem mogu lako pregledati dokumente, čitati i pisati e-mailove, kao i za efikasan multitasking. Z Fold5 služi kao mobilni telefon, ali i kao tablet jer ima veliki ekran Dynamic AMOLES 2X dijagonale 7,6 inča i napredne kamere koje ga čine sjajnim izborom i za kreativce koji se bave fotografijom, videom ili dizajnom, a odličan je i za mobilne gamere. A kako i ne bi kad mu je glavna kamera 50 MP, a ima i ultraširokougaonu od 12 MP i 10 MP f/2.4 3x zoom senzor te dve selfie kamere, unutrašnju i spoljnu.

Najtanja i najlakša verzija Fold uređaja dosad nudi funkcije kao što su Multi Window, App Continuity, unapređeni Taskbar i niz drugih opcija u čijem otkrivanju i korišćenju ćete uživati.

Samsung Foto: Promo/ Samsung

Stil za kojim se svi okreću

Njegov "mlađi brat" Z Flip5, na drugoj strani, odlikuju stil i funkcionalnost. Lako je prenosiv i neverovatno praktičan za svakodnevnu upotrebu. Iako je manji od Z Fold5, unutrašnji ekran od 6,7 inča mu je visoke rezolucije i kvaliteta slike. Novi Flex Window vanjski ekran je 3,78 puta veći od prethodnog modela, što mogućava lakši pristup widgetima i mogućnost odgovaranja na poruke bez potrebe za otvaranjem telefona. Besprijekoran rad osigurava Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy procesor, u kombinaciji sa 8 GB RAM-a i 256 GB ili 512 GB interne memorije, što je dovoljno za skladištenje ogromne količine podataka.

Njegove brojne opcije omogućavaju da ga personalizujete baš onako kako vam odgovara, a ovaj model je atraktivan izbor za sve one koji cene stil i eleganciju. Flex Window, FlexCam, Flex Mode, Dual Preview, Super Steady i Nightography samo su neke od opcija koje će dati dodatni kvalitet, brzinu i uživanje vašem svakodnevnom korišćenju ovog telefona, a s baterijom od 3700 mAh možete sigurno krenuti u novi dan.

Dodatna pogodnost – otpornost na vodu i prašinu omogućava bezbrižnost i pouzdanost vašeg novog telefona, a Samsung i dalje pokazuje posvećenost i napredak prema ekološkoj viziji pa Galaxy Z Flip5 i Fold5 sadrže širi izbor recikliranih materijala nego njihove prethodne generacije, uključujući reciklirano staklo i aluminij proizveden iz industrijskih otpadaka te reciklirane plastike iz odbačenih ribarskih mreža, vodenih balona i PET boca. Čak je i papir koji se koristi za pakovanje proizveden od 100 % recikliranog materijala.

Četiri meseca YouTube Premium besplatno

Odabir prvog Samsung Foldable telefona je uzbudljivo putovanje u svet napredne mobilne tehnologije, a uzimajući u obzir vaše potrebe, stil i budžet, možete odabrati savršen uređaj koji će vam dugo pružati jedinstveno iskustvo korišćenja. Bez obzira koji model izaberete, možete biti sigurni u njihovu inovativnost i tehnološku superiornost.

Sve nove korisnike Samsung Foldable uređaja očekuje i četiri meseca besplatnog probnog perioda usluge YouTube Premium, a detalje ove promocije koja traje do 1. aprila 2024. godine možete pronaći online.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA