Vreme čitanja: oko 1 min.

Širom SAD došlo do prekida rada mobilne telefonije

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzrok kolapsa još je nepoznat

  • 0
mobilni telefoni, poruke, dopisivanje, reakcije Foto: Shutterstock

Širom Sjedinjenih Američkih Država je jutros došlo do velikog prekida rada mobilne telefonije, što je onemogućilo i pojedine policijske uprave da primaju hitne pozive.

Prema podacima onlajn platforme Daun Detektor, koja u realnom vremenu korisnicima pruža informacije o statusu različitih usluga, najveći broj problema sa perikidima imao je telekomunikacijski operater AT&T, kojem je upućeno skoro 32.000 pritužbi oko 4.30 sata ujutru,

Više od 800 prekida usluga takođe je prijavljeno i kod operatera T-Mobil i Verizon, a bilo je problema i kod manjih operatera, kao što su Boost Mobile, Consumer Cellular i Straight Talk Vireless, preneo je Njujork post.

Bi-Bi-Si prenosi da su korisnici navodili da njihovi telefoni prikazuju SOS poruku, zbog čega nisu bili u mogućnosti da upućuju pozive ili pristupaju uslugama.

Uzrok kolapsa još je nepoznat.

AT&T je odgovarao je na žalbe korisnika na mreži, dok je Verizon saopštio da njegova mreža radi normalno, kao i T-Mobil, koji dodaje da korisnici možda imaju problema sa odlaznim pozivima ka drugoj mreži.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA