Vreme čitanja: oko 1 min.

Futuristički koncept Motorole: Telefon koji može da postane narukvica, da li biste nosili?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uređaj koristi inovativni "Adaptive Display", zasnovan na pOLED tehnologiji, što omogućava da se ekran od 6.9 inča savija oko zgloba korisnika

  • 0

Na MWC 2024 sajmu u Barseloni, Motorola je predstavila konceptualni telefon koji može da se nosi kao narukvica, demonstrirajući napredak u tehnologiji savitljivih ekrana.

Uređaj koristi inovativni "Adaptive Display", zasnovan na pOLED tehnologiji, što omogućava da se ekran od 6.9 inča savija oko zgloba korisnika. Kako bi se telefon držao na zglobu, potrebno je nositi magnetnu narukvicu na koju se telefon pričvršćuje​​​​.

Konceptni telefon pokazuje impresivnu fleksibilnost, omogućavajući mu da se savija u različite oblike, uključujući i stanje "šatora" za hands-free video pozive, te da se nosi kao pametna narukvica.

Motorola telefon narukvica, MWC 24 Foto: Nikola Momčilović

Pored toga, kada je postavljen ravno, podržava standardni Android interfejs na ekranu od 6.9 inča, dok u uspravnom položaju prikazuje kompaktniji oblik Androida na ekranu od 4.6 inča, što je pogodno za video pozive bez upotrebe ruku​​.

Iako Motorola nije objavila detalje o komercijalnoj dostupnosti ovog uređaja, koncept pokazuje obećavajuću budućnost za kategoriju savitljivih telefona, donoseći osveženje u segment koji je ostao relativno nepromenjen poslednjih godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA