Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da snimate ekran na iPhone-u

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova funkcija snimanja ekrana pruža iPhone korisnicima mogućnost da lako zabeleže i podele svoje digitalne doživljaje, čineći svakodnevnu komunikaciju bogatijom i interaktivnijom

  • 0
iPhone, telefon, iOS Foto: alexgo.photography / Shutterstock.com

Snimanje ekrana na iPhone postao je popularan način na koji korisnici dele sadržaj, omogućavajući im da vizuelno prenesu iskustva i informacije sa svojih uređaja. Od demonstracija aplikacija do čuvanja digitalnih razgovora, ova funkcionalnost je postala ključna za efektivnu komunikaciju u digitalnom dobu.

Za početak, ključan korak je uključivanje opcije za snimanje ekrana u Kontrolnom centru vašeg iPhone-a. Ovo se postiže kroz par jednostavnih koraka u Kontrolnom centru gde ćete naći opciju za snimanje ekrana i kliknuti na plus, čime se osigurava brz pristup ovoj korisnoj funkciji kada god vam zatreba.

Kada želite da započnete snimanje, samo otvorite Kontrolni centar. Na novijim modelima iPhone-a to činite prevlačenjem nadole sa gornje desne strane, dok na modelima sa Home dugmetom prevlačite odozdo. Dodirivanjem ikone za snimanje pokreće se odbrojavanje, nakon čega sve što radite na uređaju biva snimljeno.

Sve što se dešava na vašem ekranu u tom trenutku biće zabeleženo. Bez obzira da li se radi o navigaciji kroz aplikacije, igranju igrica ili pisanju poruka, svaki vaš pokret i radnja su snimljeni. Da biste zaustavili snimanje, jednostavno dodirnite crvenu liniju ili tačku na vrhu ekrana i odaberite opciju za zaustavljanje. Video snimak automatski se čuva u aplikaciji Fotografije.

Nakon snimanja, uređivanje vašeg video snimka je intuitivno i prilagođeno korisnicima. U aplikaciji Fotografije možete obrezati video, dodati filtere ili izvršiti druge promene kako bi vaš sadržaj bio spreman za deljenje.

Ova funkcija snimanja ekrana pruža iPhone korisnicima mogućnost da lako zabeleže i podele svoje digitalne doživljaje, čineći svakodnevnu komunikaciju bogatijom i interaktivnijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA