Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung planira da "redefiniše" Bixby glasovnog asistenta veštačkom inteligencijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung vidi Bixby kao ključni alat za kontrolu uređaja u domaćinstvima, obuhvatajući spektar proizvoda od pametnih telefona i pametnih satova do kućnih aparata

  • 0
Samsung Bixby Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Samsung planira da unapredi svog Bixby glasovnog asistenta koristeći generativnu veštačku inteligenciju, naglašavajući ambiciju južnokorejskog tehnološkog giganta da poboljša korisničko iskustvo na svojim telefonima.

Od lansiranja Bixby-ja 2017. godine sa pametnim telefonom Galaxy S8, Samsung je ugradio niz funkcionalnosti, poput prevoda uživo ili preporuka za restorane. Međutim, uprkos širokom spektru funkcija, Bixby do sada nije posedovao sposobnosti koje imaju napredni četbotovi poput OpenAI-jevog ChatGPT-ja, koji omogućavaju kompleksnije interakcije i generisanje odgovora u obliku teksta, slike, pa čak i videa.

Samsung vidi Bixby kao ključni alat za kontrolu uređaja u domaćinstvima, obuhvatajući spektar proizvoda od pametnih telefona i pametnih satova do kućnih aparata.

"Bixby je do sada bio ključni glasovni asistent za Samsung, ne samo za mobilne uređaje, već i za televizore i digitalne aparate u ekosistemu Samsunga", rekao je Won-joon Choi, izvršni potpredsednik Samsungovog mobilnog poslovanja.

"Sa pojavom generativne AI i velikih jezičkih modela (LLM), potrebno je redefinisati ulogu Bixby-ja, kako bi se omogućilo prirodnije vođenje razgovora i podrška proizvodima Samsunga u našem ekosistemu", dodao je Choi. Iako nije preciziran tačan vremenski okvir za implementaciju ovih funkcija, Choi ističe da kompanija intenzivno radi na njihovom razvoju.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada investitori pažljivo prate Apple-ove planove u vezi sa generativnom veštačkom inteligencijom, naročito uoči godišnje konferencije za developere (WWDC) u junu, gde se očekuje predstavljanje AI funkcionalnosti u Apple-ovim proizvodima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA