Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da "obuzdate" sve notifikacije na iPhone-u

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upravljanje notifikacijama na iOS uređajima ključno je za održavanje digitalne dobrobiti i produktivnosti

  • 0
iPhone notifikacije Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Suočavanje sa bujicom notifikacija na pametnim telefonima postaje sve zahtevniji zadatak za korisnike, posebno za one koji koriste iOS uređaje. Apple nudi različite opcije za kontrolu notifikacija, omogućavajući korisnicima da smanje digitalni šum i fokusiraju se na ono što je zaista važno.

Na iOS-u, notifikacije se pojavljuju na dva mesta: u skorašnjim notifikacijama ili u Centru za notifikacije. Skorašnje notifikacije su one koje vidite čim aktivirate ekran telefona, dok Centar za notifikacije sadrži sve starije notifikacije.

Za pristup podešavanjima notifikacija za bilo koju aplikaciju, možete otići u Podešavanja > Notifikacije i izabrati željenu aplikaciju. Ovo omogućava potpuno isključivanje notifikacija za tu aplikaciju ili prilagođavanje načina na koji se notifikacije prikazuju.

Jedna od opcija koju iOS nudi je mogućnost odabira da se određene notifikacije označavaju kao "Vremenski osetljive", što znači da će se takve notifikacije uvek prikazivati na ekranu za zaključavanje, bez obzira na ostale postavke.

Korisnici takođe mogu odabrati da određene notifikacije idu direktno u Centar za notifikacije, ne pojavljujući se kao baneri ili na ekranu za zaključavanje, čime se smanjuje nepotrebno ometanje.

Zakazani pregled (Scheduled Summary) predstavlja još jedan način na koji iOS pomaže u upravljanju notifikacijama. Ova funkcija omogućava korisnicima da postave vremena kada će primiti sažetak notifikacija niskog prioriteta, omogućavajući im da ostanu informisani bez konstantnog prekida.

Za aplikacije koje zahtevaju detaljniju kontrolu, iOS omogućava pristup specifičnim podešavanjima notifikacija unutar samih aplikacija. Ovo omogućava korisnicima da precizno prilagode koje notifikacije žele da primaju, smanjujući tako količinu neželjenih notifikacija.

Upravljanje notifikacijama na iOS uređajima ključno je za održavanje digitalne dobrobiti i produktivnosti. Apple nastavlja da razvija i unapređuje ove funkcije, omogućavajući korisnicima veću kontrolu nad svojim digitalnim iskustvom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA