Vreme čitanja: oko 5 min.

Motorola edge 50 pro – Izuzetan dizajn, velike mogućnosti i maksimalna vrednost za uloženi novac

A. V.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Motorola edge 50 pro predstavlja pravo osveženje po svim stavkama u srednjoj klasi

  • 0
Motorola edge 50 pro Foto: Promo/ Saša Radovanović

Motorola Edge 50 pro stoji kao dokaz posvećenosti Motorole kako stilu tako i suštini. Od samog početka, Motorola konstantno isporučuje uređaje koji spajaju najnoviju tehnologiju sa glatkim estetikom, a edge 50 pro nije izuzetak. Hajde da istražimo šta čini dizajn Motorola edge 50 pro tako značajnijim.

Dizajn

Dizajnerski jezik Motorola edge 50 pro je prava lekcija o sofisticiranosti i uglađenosti. Iz svakog ugla zrači elegancijom i sofisticiranim dizajnom. Uređaj ima besprekorno spajanje premijum materijala, sa glatkim metalnim okvirom koji se neprimetno prelazi u blago zakrivljene staklene panele na prednjoj i zadnjoj strani.

Jedan od najupečatljivijih elemenata dizajna edge 50 pro-a je njen ekran od ivice do ivice, koji ne samo što poboljšava vizuelnu privlačnost već nudi i impresivno iskustvo gledanja. Minimalni okviri i odsustvo bilo kakvih napadnih zareza ili otvora za kameru osiguravaju da se fokus zadržava isključivo na sadržaju prikazanom na ekranu.

Ergonomija koju donosi edge 50 pro je takođe pohvalna, s obzirom na to da uređaj udobno staje u ruku uprkos veličini ekrana. Položaj dugmića i priključaka je intuitivan, osiguravajući jednostavnu upotrebu bez kompromisa na estetici.

Motorola edge 50 pro Foto: Promo/ Saša Radovanović

Osim toga, Motorola nudi niz opcija boja za edge 50 pro, omogućavajući korisnicima da izraze svoju individualnost.

Telefon je dostupan u tri varijante - Crnoj, Lavandi i Biser. Prve dve su izrađene od veganske kože, dok Motorola tvrdi da je biser završetak ručno izrađen u Italiji od strane poznat ekompanije Mazzucchelli.

Takođe pomaže što veganska koža ne privlači otiske prstiju, dok je aluminijumski srednji ram bojom uparen sa lavandnim poleđinom kako bi se istakla premijum pozicija telefona u životnom stilu.

Sveukupno, dizajn Motorola edge 50 pro je dokaz posvećenosti brenda kvalitetu izrade i inovaciji. On bez problema spaja stil sa funkcionalnošću, rezultirajući uređajem koji ne samo da izgleda izvanredno već nudi i pravi premijum osećaj u ruci. Ako ste u potrazi za pametnim telefonom koji ne pravi kompromise ni u dizajnu, ali ni u performansama, Motorola edge 50 pro definitivno vredi razmotriti.

Displej

Dizajn nije jedina stvar koja ovaj model čini drugačijim i vrednim kupovine. Motorola je veliku pažnju posvetila svim aspektima kako bi korisnici dobili zaista zaokružen telefon po svim pitanjima.

Motorola edge 50 pro dolazi sa 6.7-inčnim pOLED 3D zakrivljenim ekranom. Jedna od izuzetnih karakteristika ovog ekrana je njegova validacija za koju su bili zaduženi stručnjaci za boje iz kompanije Pantone za prepoznavanje pravih boja. Ovo osigurava da boje prikazane na ekranu, uključujući širok spektar ljudskih tenova, budu verne i tačne.

Osnovne specifikacije edge 50 pro ekrana su ništa manje nego izuzetne. Sa Super HD rezolucijom od 1.5K, ekran pruža jasne i detaljne vizuale. Osvežavanje od 144Hz osigurava glatko i fluidno listanje, čineći ga odličnim izborom za gejming i multimedijlani sadržaj. 3D zakrivljeni dizajn dodaje elegantan i uživljavajući dodir celokupnom iskustvu gledanja.

Takođe, ekran podržava dubinu boja od 10 bita, omogućavajući širok spektar vibrantnih i tačnih boja. Impresivno osvetljenje ekrana osigurava odličnu vidljivost čak i u svetlim uslovima na otvorenom, dok podrška za HDR10+ poboljšava celokupni dinamički opseg i kontrast.

Novi edge 50 pro takođe dolazi sa SGS tehnologijom za zaštitu očiju, koja pomaže u smanjenju naprezanja očiju i umora tokom produženih perioda korišćenja. Pored toga, edge 50 pro ima sistem ambijentalnog osvetljenja koji osvetljava ivice uređaja kako bi obavestio korisnike o dolaznim pozivima, porukama i obaveštenjima.

Motorola edge 50 pro Foto: Promo/ Saša Radovanović

Performanse

Jedna od izuzetnih karakteristika edge 50 pro modela je podrška za Generativne AI mogućnosti, koristeći naprednu snagu Snapdragon 7 Gen 3 procesora. Ova integracija AI tehnologije obećava poboljšanje celokupnog korisničkog iskustva i otvara put inovativnim funkcijama i mogućnostima.

Uređaj je dostupan u opciji koja uključuje 12GB radne i 512GB interne memorije. Više nego dovoljno RAM-a i prostora za skladištenje obezbeđuje multitasking, korišćenje velikog broja aplikacija u isto vreme i zahtevan gejming.

Uz snažan procesor ide i Adreno 720 GPU, koji pruža impresivne grafičke performanse. Bilo da su u pitanju intenzivne gejming sesije ili zahtevni multimedijalni zadaci, edge 50 pro se lako nosi sa njima, pružajući besprekoran korisnički doživljaj.

Motorola edge 50 pro Foto: Promo/ Saša Radovanović

Kamera

Motorola edge 50 pro opremljena je impresivnim sistemom kamera koji je pravi izuzetak u ovoj cenovnoj kategoriji. Na čelu je prva AI kamera profesionalnog kvaliteta na svetu, validirana od strane Pantone-a zbog izuzetne tačnosti i reprodukcije boja.

U srcu ovog sistema kamere je glavni senzor od 50MP sa širokim f/1.4 otvorom - najširim u svojoj klasi koji zajedno sa optičkom stabilizacijom slike (OIS) i laserskim autofokusom, osigurava kristalno čiste fotografije i video zapise u bilo kojim uslovima osvetljenja, od svetlih sunčanih dana do slabo osvetljenih okruženja.

Kao dodatak glavnoj kameri, tu je i 10MP 3X telefoto objektiv, koji omogućava raznovrsne mogućnosti zumiranja, i 13MP ultra-široka kamera sa 120-stepenim vidnim poljem i makro objektivom za snimanje zadivljujućih bliskih fotografija.

Ono što zaista izdvaja kameru edge 50 pro modela je njen AI Foto unapređivač i AI Adaptivna stabilizacija tehnologije. Ove AI-pokretane funkcije zajedno rade kako bi podigle kvalitet slike na nove visine, poboljšavajući dinamički opseg, pružajući finije detalje i rezoluciju, postižući bolje bokeh efekte i pružajući odlično smanjenje buke.

Sistem kamere takođe uključuje jedinstveni Tilt-Shift režim, koji dodaje kreativan dodir vašim slikama imitirajući efekat tilt-shift objektiva, koji se često koristi u arhitektonskoj i pejzažnoj fotografiji.

U situacijama sa slabim osvetljenjem, Night režim edge 50 pro-a sija, koristeći napredne algoritme i tehnike računarske fotografije kako bi uhvatio zadivljujuće slike sa minimalnim šumom i impresivnom očuvanju detalja.

Portretni režim je još jedno područje u kojem se edge 50 pro ističe, zahvaljujući svojim AI-unapređenim mogućnostima obrade slike. Uređaj inteligentno detektuje i razdvaja subjekt od pozadine, pružajući prelepo zamućene pozadine i prirodne bokeh efekte.

Baterija

Motorola edge 50 pro opremljena je baterijom kapaciteta 4.500mAh koja će bez problema izgurati dan bez obzira na to koliko opteretite telefon.

Kako biste u svakom tenutku bili u zelenom, Motorola je ovaj model opremila i brzim 125W žičnim punjenjem, ali i 50W bežičnim za lako i brzo dopunjavanje baterije.

Motorola edge 50 pro definitivno nastavlja tradiciju kompanije da kupcima nudi izuzetno zaokružene telefone koji su u svakoj sveri odlični i, što je najvažnije, to ostvaruju po više nego pristojnoj ceni.

Ukoliko vam je poteban izbalansiran telefon koji nudi znatno više od onoga na šta smo navikli u ovoj klasi, izuzetan i veoma dopadljiv dizajn koji se definitivno izdvaja iz mase, kao i izuzetnu vrednost za uložen novac, edge 50 pro nikako ne bi trebalo da vam promakne jer je u ovom trenutka jedna od najboljih kupovina.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA