Microsoft predstavio opaku zver od laptopa: Surface Book 2 je vrhunski, ali neće moći svako da ga ima (VIDEO)

Novi laptop kompanije Microsoft dolazi u dve veličine- od 13,5 i 15 inča

  • 1

Microsoft je predstavio naslednika odličnog Surface Book laptopa. Logično, naslednik nosi ime Surface Book 2 i dolazi sa unapređenim hardverom, ali i većom dijagonalom ekrana.

Ne radite ovih 6 stvari ako želite da vam laptop dugo traje!

Novi laptop kompanije Microsoft dolazi u dve veličine- od 13,5 i 15 inča. Manji model ima rezoluciju 3.000 x 2.000 piskela, dok veći dolazi sa ekranom rezolucije 2.340 x 2.160 piksela. Displeji su naravno osetljivi na dodir i mogu se odvojiti od tastature i koristiti kao tablet.

- Ovo su profesionalni modeli prenosnih računara sa super snažnim procesorima i grafikom koja može da postidi druge laptopove, ali i odličnim dizajnom - ističu sa portala The Verge.

Model s dijagonalom 13,5 inča dolazi sa sedmom generacijom Intelovih Core i5 procesora, odnosno osmom generacijom Core i7 procesora, dok 15 inčni model pokreće osma generacija Core i7 procesora, dolaze s do 16GB RAM-a i Nvidijinom GeForce GTX 1050, odnosno 1060 grafikom te do 1TB SSD-a za čuvanje podataka.

Foto: Microsoft

Ostale opcije uključuju dva USB-Type A priključka, jedan USB Type-C priključak, čitač memorijskih kartica, izlaz za slušalice te 5MP kameru s podrškom za autentifikaciju putem Windowsa Hellou. Ono što je posebno zanimljivo jeste trajanje baterije koja bi, prema podacima iz Microsofta trebalo da izdrži čak 17 sati (video-reprodukcije) između punjenja.

Ovo su fantastične specifikacije koje garantuju  odlične performanse, ali s takvim visokim performansama ide i visoka cena– početna cena za 13,5 inčni model s Core i5 procesorom, 8GB RAM-a i 256GB SSD-a iznosi 1.499 dolara (s najjačim komponentama ta se cena penje na 3.000 dolara), dok je početna cena 15 inčnog modela čak 2.500 dolara, a najjači model košta 3.300 dolara.

Foto: Microsoft

Vlasnici ovih uređaja moći će da koriste i novu generaciju Surface Pena te Surface Dial, a novi modeli Surface Booka na tržištu će biti konkurencija Apple-ovom MacBook Pro laptopu. Iz Microsofta poručuju kako su njihovi prenosnici do pet puta snažniji od prve generacije, ali i dvostruko snažniji u odnosu na poslednju generaciju MacBooka Pro, dok je njihova baterija 70 posto izdržljivija u odnosu na navedene Appleove prenosnike.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA