≫ 

Dobićete novi AMD procesor ako imate ovu matičnu ploču - ali neće vam se svideti razlog

AMD je smislio prilično genijalan način da pomogne ljudima čijim novim matičnim pločama je potreban nov firmware kako bi radila sa novim procesorom.

  • 1
Procesor, AMD Foto: Pixabay.com

Ako želite da sebi napravite kompjuter sa novim AMD Ryzen procesorima sa Vega grafikom, ovo će vam poprilično pomoći.

Intel pokušao da zakrpi ogroman problem, pa napravio još veći: Ako vam se kompjuteri restartuju non-stop poslednjih par dana, evo o čemu je reč

Zašto?

Dali ste novac za matičnu ploču, procesor, prilično skup RAM i sve ostale deliće koji su vam potrebni da napravite svoj PC, samo da biste na kraju otkrili da ne rade kada ih sve spojite.

Evo u čemu je problem.

Foto: Pixabay.com

Matična ploča ima AM4 "utičnicu". Procesor bez problema staje u nju, i čipset je kompatibilan sa novim Ryzenom 5 2400G, ali postoji caka - ploči je potreban firmware apdejt kako bi podržavala najnoviji procesor. Bez njega, može da podržava samo Ryzene bez grafike i još starije AM4 procesore.

I dok neke ploče podržavaju instaliranje firmware apdejt bez procesora koji funkcioniše, postoje i one koje to ne rade.

I onda se nalazite pred nemogućom misijom - kako bi dobili firmware treba vam funkcionalni CPU, ali on može da radi samo ako prvo dobijete firmware.

Ovo nije prvi put da se ovako nešto desi. U prošlosti su i Intel i AMD bili suočeni sa ovim problemom.

Najčešće rešenje koje su kompanije nudile bilo je - kupite najjeftiniji procesor koji je kompatibilan, iskoristite ga za apdejt i onda koristite novi procesor. To bi moglo da bude rešenje i u ovom slučaju, ali korisnici su vremenom odlučili da od kompanija traže konkretnije rešenje.

Foto: Flickr/ Uwe Hermann

A čini se da je AMD odlučio da uradi sve kako bi izašao korisnicima u susret i ispunio njihova očekivanja.

Ako i vi imate ovaj problem, pratite instrukcije na stranici za podršku i kompanija će vam poslati poseban paket za njegovo rešavanje.

Ovo u prevodu znači da ćete dobiti besplatan procesor - dual core A6-9500, koji je verovatno jajeftiniji i najsporiji procesor sa ugrađenom grafikom na svetu - ali možete da ga stavite u matičnu ploču i rešiće vam problem.

Kada sve zavšrite, AMD očekuje da mu vratite njegov procesor.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bsod

    21. februar 2018 | 08:33

    jos jednostvnije je da poneses u servis da tamo odrade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA