≫ 

5 komandi za instalaciju Windowsa od kojih zavisi da li će vam svi podaci biti obrisani, ili sačuvani

Evo kako da najlakše instalirate nov ili apdejtujete postojeći Windows

  • 2

Reinstalacija ili apgrejd Windowsa 10 nikada nisu bili lakši. Uz pomoć samo nekoliko pritisaka na tastaturi, admini mogu da apdejtuju ili obrišu postojeće instalacije.

Kao što je to slučaj i sa mnogim drugim Microsoftovima proizvodima, vrlo često postoji više od jednog načina da uspešno obavite neki zadatak.

Bez obzira na posao kojim se bavite, sigurno će doći vreme kada će biti potrebno da obavite čistu instalaciju Windowsa ili apgrejdujete postojeći sistem.

Zato vam nudimo spisak svih komandi od kojih će sasvim sigurno barem jedna obaviti posao:

Foto: Windows.com

Clean install (offline)

Koristi se za formatiranje hard diska i instaliranje sveže kopije Windowsa 10. Idealno za situacije kada nemate pristup internetu.

Clean install (online)

Koristi se za formatiranje hard diska i instaliranje sveže verzije Windowsa 10. Idealno za situacije kada imate pristup internetu kako biste skinuli najnovije apdejte za sistem.

Upgrade (zadržava aplikacije i podešavanja)

Koristi se za apgrejd postojeće verzije Windowsa 10 na noviju verziju i zadržavanje svih postojećih aplikacija i podataka.

Upgrade (zadržava samo podatke, ali ne i aplikacije)

Koristi se za prelazak na novu verziju Windowsa 10 uz zadržavanje korisničkih podataka. Sve aplikacije će biti obrisane zajedno sa prelaskom na novi OS.

Upgrade (briše sve)

Koristi se za apgrejd postojeće verzije Windowsa 10 na noviju verziju, ali uklanja sve aplikacije i podatke iz sistema.

Iako je ovo vremenski najduži proces, ujedno je i najbezbedniji jer briše sve podatke i samim tim možete biti sigurni da su svi podaci uklonjeni - što je pogotovo važno ako planirate da prodate taj kompjuter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IT

    15. mart 2019 | 23:43

    Zar stvarno mislite da možete formatirati hard disk i pobrisati sve podatke? U par klikova sve što se nalazilo na hard disku može se povratiti. Ukoliko želite da prodajete računar ili lap top, zadržite hdd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA