Novi Apple Mac Pro, "rende" koje košta kao Audi S5

Prepoznatljivo "rende" kućište već neko vreme na internetu je predmet brojnih prozivki i humora na račun Apple-a

  • 1
Apple Mac Pro Foto: Brittany Hosea-Small / AFP / Profimedia

Novi Appleov računar Mac Pro, koji se od utorka nalazi u prodaji, u svojoj najjačoj, najboljoj i najopremljenijoj verziji košta koliko i jedan luksuzniji automobil.

Početna cena po kojoj se osnovna verzija može naručiti je 5.999 dolara. Međutim, ukoliko želite da kupite sve što Apple od hardvera ima da ponudi, Mac Pro će vas koštati skoro 10 puta toliko, odnosno - 52.599 dolara, i to bez monitora.

Ovo je prvi put u posledenjih šest godina da računar koji predstavlja sam vrh ponude kada je Apple Mac u pitanju dobija novu unapređenu verziju.

Kompjuter ima karakterističan dizajn koga odlikuje prepoznatljivo "rende" kućište, koje je već neko vreme na internetu predmet brojnih prozivki i humora na račun Apple-a.

Osnovna verzija dolazi sa osmojezgrenim Intel procesorom i hard diskom od 256GB, a konfiguraciju je moguće maksimalno apgrejdovati na 28-ojezgreni Intel procesor i 1,5TB prostora za skladištenje podataka.

A ako želite da dodate još 1,5TB, to će vas koštati još 25.000 dolara.

Koliko šta od komponenti košta, pogledajte u tabeli:

Apple Mac Pro, Specifikacije Printskrin: The Verge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA