• 8

Ćao, nema više: Windows 7 definitivno odlazi u istoriju

Operativni sistem Windows 7 od 14. januara više neće dobijati kritične dodatke i ažuriranja, zbog čega će računari biti podložniji hakerskim upadima

  • 8

Korisnici računara koji imaju operativni sistem Windows 7, trebalo bi da instaliraju noviji sistem kako bi izbegli eventualne hakerske upade pošto sistemska podrška za taj softver prestaje.

Operativni sistem Windows 7 od danas, 14. januara, više neće dobijati kritične dodatke i ažuriranja, što znači da američki softverski gigant Microsoft neće popravljati bilo kakve nedostatke koji se pojave, zbog čega će računari biti podložni hakerskim upadima.

Prema podacima agencije NetMarketShare sa kraja prošle godine, Windows 7 je i dalje je jedan od najpopularnijih Microsoftovih operativnih sistema. Na prvom mestu je aktuelni Windows 10.

Bezbednosne agencije upozoravaju korisnike da, ukoliko i dalje kod kuće imaju stari sistem, sa tih računara ne unose osetljive podatke o bankarstvu, elektronskoj pošti i drugim uslugama.

Kompjuteri sa Windows 7 operativnim sistemom i dalje će biti funkcionalni, ali ne i bezbedni.

Kompanije koje nisu spremne za prelaz mogu da plaćaju Microsoftu produženu zaštitu do januara 2023. godine, mada će ta usluga biti prodavana od slučaja do slučaja i cena će po isteku godine rasti.

(Telegraf.rs/Srna)

Komentari

  • Milan Savic

    Ja ne znam o kakvim zakrpama govore. Ja vec godinama koristim win 7 bez update-a pa nista da bude. Ulazim na svakakve sajtove i sa njim skidam nesto, nikada nisam imao problema sa virusima. Update odmah ugasim posle instalacije i kraj. Nema vise problema.

  • mungos

    Sad vam je prilika da predjete na linuks besplatan a odlican

  • K1

    Najbolji sistem.. Jednostavan za upotrebu, malo zauzima.. A koristan

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima