≫ 

Windows 7 Microsoftu ne da mira: Poslednji apdejt ne dozvoljava korisnicima da isključe kompjutere

U poslednjih nekoliko dana korisnici Reddita, Twittera i Microsoftovih foruma prijavljivali su da njihovi računari koje rade pod Windowsom 7 ne mogu da se isključe ili restartuju

  • 0
Windows 7 Foto: Wikipedia/Microsoft/Codename Lisa

Microsoft je 14. januara zvanično prekinuo da pruža podršku korisnicima Windowsa 7, posle čega je ipak, samo nedelju dana kasnije, objavio još jedan apdejt. Sada se mnogi korisnici tog operativnog sistema žale da ne mogu da isključe, niti da restartuju, svoje računare.

Kada je krajem januara otkriveno da poslednje ažuriranje, po mnogima jednog od najboljih Microsoftovih operativnih sistema, korisnicima pravi probleme, pošto se pozadine na desktopu prikazuju kao crne kada se razvuku, objavljena je još jedna zakrpa. Izgleda, međutim, da je ona korisnicima izazvala još ozbiljniji problem od prethodnog.

U poslednjih nekoliko dana korisnici Reddita, Twittera i Microsoftovih foruma prijavljivali su da njihovi računari koje rade pod Windowsom 7 ne mogu da se isključe (shut down) ili restartuju. Umesto toga, prikazuje im se poruka: "You don't have permission to shut down this computer" - ondnosno, "Vi nemate dozvolu da isključite ovaj kompjuter".

Rešenje za ovaj problem objavio je sajt Bleeping Computer, navodeći načine na koje on može da se premosti. Jedan od njih je i dobro poznato istovremeni pritiskanje CTRL+ALT+DEL tastera, posle koga je potrebno kliknuti na crvenu ikonicu u donjem desnom uglu ekrana. Zatim je potrebno kreirati novi administratorski nalog i pokrenuti Group Policy Editor iz komandne linije.

I pored toga što uzrok problema još uvek nije poznat, neki poznavaoci ističu da ga je nejverovatniji izazvalo najnovije Adobeovo ažuriranje, kao i da deaktiviranje opcija "Adobe Genuine Monitor Service", "Adobe Genuine Software Integrity Service" i "Adobe Update" rešava problem, prenosi Techspot.

U izjavi za Bleeping Computer, iz Microsofta ističu da su svesni problema koji imaju korisnici Windowsa 7, kao i da aktivno rade na pronalaženju rešenja. Za očekivati je da će tehnološki gigant iz Redmonda objaviti novo besplatno ažuriranje ukoliko se otkrije da je u pitanju bagu u okviru Windowsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA