≫ 

Ove softvere i usluge možete koristiti besplatno za rad od kuće tokom pandemije korona virusa

Svesne aktuelne situcije, mnoge softverske kompanije ponudile su besplatne licence za svoje softvere, kao i nove mogućnositi njihovog korišćenja

  • 0
Devojka, laptop, kompjuter Foto: Pixabay

Brojne kompanije širom sveta, kao odgovor na pandemiju koronavirusa, uvode rad na daljinu kao obaveznu meru. Iako je to, sa zdravstvenog aspekta svakako korisno, sa poslovnog donosi nove izazove, budući da zaposleni treba da se prilagode sastancima putem Skype-a ili upotrebi drugih kompjuterskih alata za rad i saradnju na daljinu.

Svesne takve situacije, mnoge softverske kompanije priskočile su u pomoć nudeći besplatne licence za svoje softvere, kao i nove mogućnositi njihovog korišćenja, kako bi olakšali rad u ovim iznuđenim uslovima. Sajt Bleeping Computers sastavio je listu softvera koji će u naradnom periodu korisnicima biti dostupan besplatno, kako bi se zaposlenima olakšao rad od kuće.

- Adobe je đacima, studentima i obrazovnim institucijama omogućio upotrebu Adobe Creative Cloud-a na zahtev, što će biti omogućeno do 31. maja. Školama, firmama i vladinim agencijama ta komapnija je takođe ponudila besplatan pristup svom rešenju za onlajn konferencije - Adobe Connect do 1. jula.

- Cisco je nadogradio svoj softver za sastanke Webex koji sada podržava neograničenu upotrebu i do 100 ljudi po sesiji, za virutalne sastanke. Onima koji nisu korisnici Webexa omogućeno je njegova besplatna upotreba u trajanju od 90 dana.

- Cloudflare je malim firmama u celom svetu omogućio besplatno korišćenje svog sistema Cloudflare for Teams u trajanju od šest meseci.

- Discord je poboljšao svoju besplatnu uslugu Go Live streaming, tako da ona sada može da podrži 50 korisnika istovremeno, umesto dosadašnjih.

- Google korisnicima usluga G Suite i G Suite for Education omogućio besplatan pristup uslugama video konferencije. Time se stvara mogućnost za održavanje virtuelnih sastanaka za 250 učesnika po pozivu, striming u realnom vremenu za 100.000 gledalaca, kao i za snimanje sastanaka i njihovo skladištenje i kasnije prikazivanje.

- LogMeIn nudi besplatan rad na daljinu kroz besplatne tromesečne licence za kirišćenje servisa GoToMeeting.

- Microsoft je za svoju uslugu Microsoft Teams ukinuo pretplatu za korišćenje u naredih šest meseci.

- TechSmith omogućava besplatne licence za korišćenje njhovog softvera za pristup ekranu udaljenog računara - TechSmith Snagit i sinhronizovanu platformu za rad sa više računara - TechSmith Video Review, i to do 30. juna.

- Zoho nudi besplatan pristup istoimenom softverskom paketu za rad na daljinu do 1. jula 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA