≫ 

Flash definitivno postaje prošlost

Iako je Adobe potpuno gašenje Flasha najavio još 2017. godine, njegovo konačno "eliminisanje" desiće se krajem ove godine

  • 1
Flash Video, Adobe Flash, fleš plejer Printscreen: Twitter/@AndroidPolice

Kompanija Adobe je potvrdila da će njen Flash Player zvanično biti "penzionisan" 31. decembra 2020. kako je i planirano još 2017. godine. To znači da se za njega više neće izdavati bezbednosne "zakrpe" i druge nadogradnje.

U Adobe-u kažu da sarađuju sa partnerima kako bi se prebacili na novi standard, kao što je HTML5, na "najbezbolniji način" po sve korisnike.

Partneri među kojima se nalaze Apple, Facebook, Google, Microsoft i Mozilla uskoro će izdati detaljna objašnjenja sa tehničkim detaljima o tome šta će gašenje Flash Player-a značiti za developere, kompanije i korisnike.

Svi korisnici će biti obavešteni da treba da deinstaliraju Flash Player sa svojih računara pre kraja godine, a sadržaji zasnovani na Flash-u će biti blokirani za pokretanje u Flash Playeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    22. jun 2020 | 22:21

    To znaci veliki udarac za fejs, jer su sve igrice tamo bazirane na flash-u, i zato ga mnogi i koriste! 😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA