• 1

Obrisali ste važne dokumente? Windows ima novi alat koji rešava taj problem

Uz pomoć novog Microsoftovog pomagala korisnici će moći da povrate MP3 fajlove, MP4 video sadržaje, PDF dokumente, JPEG slike, Word, Excel i PowerPoint dokumente

  • 1

Microsoft objavljuje novu alatku za vraćanje obrisanih dokumenata. U pitanju je Windows File Recovery, dizajniran tako da pomaže u spasavanju dokumenata koji budu obrisani greškom.

U pitanju je alatka koja će korisnicima pomagati u vraćanju obrisanih fajlova sa hard diskova, USB dodataka, pa čak i SD kartica iz kamera, ali dokumenti koji se čuvaju u cloud-u i dele onlajn, nisu podržani.

Kao i u slučaju bilo koje druge alatke za povraćaj podataka, neophodno je da se Windows File Recovery upotrebi u što kraćem roku od brisanja dokumenta, kako bi korisnik bio siguran da ugroženi fajlovi neće nestati zauvek, piše The Verge.

Uz pomoć novog Microsoftovog pomagala korisnici će moći da vraćaju MP3 fajlove, MP4 video sadržaje, PDF dokumente, JPEG slike, kao i Word, Excel i PowerPoint dokumente.

Nova alatka biti najkorisnija onima koji često greškom brišu važne fajlove. Microsoft već nudi Previous Versions funkciju u okviru Windows-a 10, koja takođe vraća obrisane fajlove, prenosi PC Press, ali je neophodno da se opcija aktivira u okviru File History funkcije.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dale

    Baš si pohitali. Takvi programi postoje... pa brat bratu 10 - 15godina... Ako ne i više.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima