≫ 

Posle prvog, Huawei najavljuje još četiri nova desktop računara

Kineski tehnološki gigant je za svoj novi kompjuter podneo četiri različita patenta...

  • 0
Huawei MateStation B515, desktop računar Foto: Huawei

Sudeći prema nezvaničnim informacijama koje dolaze iz Kine, kompanija Huawei radi na novom modelu desktop računara, za koji joj je patent odobren 25. decembra.

Kineski tehnološki gigant je za svoj novi kompjuter podneo četiri različita patenta, što znači da će se novi PC proizvoditi u četiri različite verzije.

Iz patentne dokumentacije se može zaključiti da računar konstruisan da korisnicima omogući visoku produktivnost, a fokus pri dizajniranju stavljen je na upotrebu za video konferencije i razgovore, kao i druge  poslovne funkcije, piše GizmoChina.

Huawei je ranije najavio da planira da proširi ponudu svojih proizvoda linijom desktop računara, a nedavno je i predstavio prvi među njima.

Računar Huawei MateStation B515 pokreću AMD Ryzen 5 4600G i AMD Ryzen 7 4700G procesori, a kupci mogu da izaberu 8GB ili 16GB DDR4 RAM memorije, dok je za sliku zadužena integirsana grafika (AMD Radeon Graphics).

Računar ima klasičan hard disk kapacitete 1TB (SATA 7200), plus dodatni SSD od 256 ili 512GB. Podržava Bluetooth 5.0 standard i sa prednje strane je opremljen sa jednim USB-A i dva USB-C porta, kao i klasičnim ulazom za slušalice od 3,5 milimetara.

Što se patenta za nove modele tiče, iz njih se može videti da te računare odlikuju izuzetno tanka kućišta i monitori, dok jednu od razlika među njima predstavljaju različite mogućnosti podešavanja položaja i ugla monitora.

Već predstavljeni prvenac Huawei MateStation B515, po konfiguraciji i nameni, takođe je namenjen poslovnim korisnicima i kancelarijskoj upotrebi, pa ne treba da čudi to što Huawei još više želi da proširi ponudu u tom segment tržišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA