≫ 

Microsoft: Windows-u je potrebno da bude najmanje 8 sati onlajn da bi se pouzdano ažurirao

Količina vremena, tokom kojeg su uređaji sa Windows operativnim sistemom uključeni i povezani sa Windows Update servisom, se od strane Microsoft-a prati kao “Update Connectivity”.

  • 0
Microsoft Windows 10 Foto: Shutterstock

Microsoft kaže da je Windows uređajima je potrebno najmanje osam sati onlajn kako bi dobili najnovija ažuriranja i kako bi ih uspešno instalirali.

Količina vremena, tokom kojeg su uređaji sa Windows operativnim sistemom uključeni i povezani sa Windows Update servisom, se od strane Microsoft-a prati kao “Update Connectivity”.

Ova merenja prave vezu između toga zašto sistem nije imao dovoljno povezanog vremena sa tim što nije ažuriran. Takođe, ovo olakšava razumevanje zbog čega neki uređaji ne dobijaju uspešno nedavno objavljena ažuriranja, piše portal Bleeping Computer.

Kako kaže Dejvid Gajer, program menadžer za Windows Updates, Windows uređajima je potrebno najmanje osam sati onlajn kako bi dobili najnovija ažuriranja i kako bi ih uspešno instalirali.

"Otkrili smo da uređaji, koji ne zadovoljavaju osnovne elemente vremena povezanosti, imaju veliku šansu da se ne ažuriraju uspešno”, kaže Gajer i dodaje da podaci pokazuju da je uređajima potrebno najmanje dva sata konstantne povezanosti i šest sati ukupne povezanosti, nakon objave ažuriranja kako bi se uređaj pouzdano ažurirao.

Možete pratiti uređaji koji ne ispunjavaju sve uslove za “Update Connectivity” preko Microsoft Intune-a tako što ćete otići na Devices > Monitor i izabrati ili Feature update failures ili Windows Expedited update failures izveštaje.

Upozorenja o nedovoljnoj povezanosti možete naći i na Summary izveštaju u Intuune-u, ako odete na Reports > Windows updates > Reports > Windows Expedited update izveštaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA