≫ 

Ove slike je generisala najnovija Google veštačka inteligencija: Potrebno samo da napišete kakvu sliku želite

Mogućnosti su beskonačne

  • 0
Slike veštačka inteligencija

Foto: Google

Postoji novi "vrući" trend u oblasti veštačke inteligencije: generatori teksta u slike. Potrebno je samo da uneste tekstualni opis onoga što želite da vidite i ovi programi će generisati slike koje odgovaraju tom opisu. Te slike mogu biti u različitim stilovima - mogu izgledati kao CGI render ili kao prava fotografija. Zvuči kliše, ali jedino ograničenje je vaša mašta.

Do danas, lider u ovoj oblasti bio je DALL-E, program koji je kreirala komercijalna AI laboratorija OpenAI. Prekjuče je, međutim, Google najavio svoju verziju ovakvog softvera, Imagen, i sada DALL-E ima ozbiljnog konkurenta.

Najbolji način da se razume neverovatna sposobnost ovih modela veštačke inteligencije je da jednostavno pogledate neke od slika koje mogu da generišu.

U ovim primerima, tekst na dnu slike bio je opis koji je unet u program, a slika iznad je ono što je veštačka inteligencija stvorila na osnovu tog teksta. To je sve što je potrebno - napišete šta želite da vidite i program to generiše.

Ali, iako su ove slike neosporno impresivne po svojoj koherentnosti i tačnosti, takođe treba imati zdravu dozu skepticizma. Kada istraživački timovi poput Google Brain-a izdaju novi AI model, oni imaju tendenciju da izaberu najbolje rezultate.

Dakle, iako sve ove slike izgledaju izuzetno dobro, možda ne predstavljaju prosek ovog sistema.

Često slike koje generiše veštačka inteligencija izgledaju nedovršeno, razmazano ili zamućeno.

U svakom slučaju, ovo je fascinantan primer šta možemo da očekujemo od ovakve tehnologije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA