IBM FlashSystem 9500

Aplikacije u okviru kompanija mogu funkcionisati kao glavni generatori prihoda, mogu voditi ili kontrolisati važne zadatke ili mogu pružiti ključnu poslovnu inteligenciju

  • 0
IBM FlashSystem 9500 Foto: IBM

Bez obzira na njihovu svrhu, aplikacije su kritične za kompaniju i zahtevaju najviši nivo performansi, funkcionalnosti, bezbednosti i dostupnosti. Da bi podržale kritične aplikacije, kompanije svih profila, tipova i veličina sve češće koriste IBM FlashSystem 9500 (FS9500) storidž sistem.

IBM FlashSystem 9500 kombinuje performanse fleš memorije i Non-Volatile Memory Express (NVMe) arhitekture sa pouzdanošću IBM FlashCore tehnologije (jedinstvene tehnologije koju je razvio IBM) i bogatim skupom funkcija, kao i visokom dostupnošću IBM Spectrum Virtualize softvera. Ova moćna platforma za skladištenje poseduje sledeće funkcionalnosti:

  • Mogućnost korišćenja IBM FlashCore modula (FCM) velikog kapaciteta sa inline hardverskom kompresijom, zaštitom podataka i inovativnim funkcijama upravljanja; Industrijski standardnih NVMe diskova; Storage Class Memory (SCM) modula.
  • Upravljački softver IBM Spectrum Virtualize, IBM Safeguarded Copy i IBM Cyber Vault.
  • Inovativnu tehnologiju za redukciju skladišnog mesta za podatke (data reduction pool – DRP) koja uključuje tehnologiju deduplikacije i kompresije, SCSI UNMAP podršku, kao i thin provisioning i copy management funkcionalnosti.

IBM FlashSystem 9500 ima mogućnost skladištenja velike količine podataka (red veličine nekoliko petabajta) u šasiji visine 4U. Što se medija za skladištenje podataka tiče, ovaj storidž sistem koristi IBM FlashCore tehnologiju upakovanu u 2.5“ SSD kroz NVMe interfejs. FlashCore moduli (FCM) isporučuju moćnu inline, hardverski ubrzanu tehnologiju kompresije koja ne degradira performanse sistema, konzistentno kašnjenje u mikrosekundama i izuzetnu pouzdanost.

IBM FlashSystem 9500 sa svojim upravljačkim softverom IBM Spectrum Virtualize dizajniran je da pojednostavi upravljanje hibridnim okruženjima u cloud-u. Ovi sistemi koriste moderan korisnički interfejs za centralizovano upravljanje koji sistem administratori mogu da konfigurišu, mogu njime da upravljaju i da ga servisiraju preko više sistema za skladištenje podataka (čak i ako su od različitih proizvođača). Ovo umnogome pojednostavljuje upravljanje i pomaže u smanjenju rizika od pojave grešaka.

Dodaci za podršku virtualizacionom softveru VMware vCenter-u pomažu da se omogući efikasnije, konsolidovano upravljanje, dok REST API i Ansible podrška pomažu da se omoguće automatizovane operacije. IBM Spectrum Virtualize funkcionalnost u IBM FlashSystem 9500 storidž sistemima kompatibilna je sa tehnologijama virtualizacije servera kao što su: PowerVM, Microsoft Hyper-V, VMware vSphere, Kubernetes i Docker.

Jedan od najvećih izazova za kompanije je kako da iskoriste prednosti tehnologije hibridnog cloud-a bez troškova zamene trenutnog storidž sistema. Softver IBM Spectrum Virtualize koji pokreće IBM FS9500 omogućava korišćenje storidž prostora u cloud-u za oporavak od katastrofe (Disaster Recovery – DR), znatno ubrzava razvijanje hibridnih konfiguracija u cloud-u i doprinosi smanjenju troškova skladištenja. Kombinovanjem IBM FS9500 sa IBM Spectrum Virtualize for Public Cloud otvaraju se novi načini za kreiranje hibridnih rešenja u cloud-u između lokalnih, privatnih cloud-a i javnog cloud-a.

Takođe, omogućena je replikacija podataka u realnom vremenu i oporavak od katastrofe (DR), kao i migracija podataka između lokalnog storidž sistema i IBM cloud-a, Amazon Web Services (AWS) ili Microsoft Azure-a. Zahvaljujući svojoj softverski definisanoj prirodi skladištenja, IBM Spectrum Virtualize omogućava administraciju skladištenja na lokaciji dobavljača usluga u cloud-u na isti način kao i on-premises, bez obzira na vrstu skladišta.

IBM Storage Insights i Storage Insights Pro pružaju analizu sistema i mogućnosti optimizacije kao što su:

  • Jedinstveni dashboard za status storidž sistema.
  • Informacije o sistemu prikupljene iz približno 23 miliona tačaka za donošenje boljih odluka na osnovu izvedenih zaključaka.
  • Nadgledanje Brocade i Cisco svičeva za identifikaciju zasićenja, zagušenja i fabričke greške koje mogu da utiču na performanse skladištenja podataka.
  • Analitika poboljšana veštačkom inteligencijom koja koristi podatke i znanje sa preko dva eksabajta skladišnog prostora koji je trenutno pod upravljanjem da bi se bolje predvideli i pomogli u sprečavanju problema pre nego što izvrše uticaj na poslovanje.

IBM FlashSystem 9500 poseduje visoke performanse i konsolidovano okruženje za skladištenje, pa je potrebno manje fizičkog prostora za smeštanje uređaja, a troškovi održavanja i drugi operativni troškovi se na taj način znatno smanjuju. Takođe, velika gustina FCM modula, automatski tiering i DRP u okviru IBM Spectrum Virtualize upravljačkog softvera pomažu u dobijanju ekonomičnog sistema za skladištenja podataka.

Dakle, ovaj storidž sistem predstavlja jedinstvenu platformu poslovne klase koja ispunjava čitav spektar sve rigoroznijih zahteva za skladištenje podataka. Od all-flash performansi zasnovanih na NVMe i IBM FlashCore pouzdanosti, preko jednostavne integracije hibridnog cloud-a i skoro neograničene skalabilnosti, IBM FlashSystem 9500 pojednostavljuju skladištenje i ubrza poslovnu produktivnost.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti autorizovanom IBM partneru Partner Care.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA