Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft razmatra uvođenje pretplate za Windows: Da li je budućnost ovog operativnog sistema u oblaku?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedavna otkrića u Canary verziji Windows-a ukazuju na mogućnost pretplatničkih modela za obične korisnike

  • 0

U svetu tehnologije, adaptacija i evolucija su ključni za opstanak. Microsoft, kao jedan od pionira u softverskoj industriji, stalno traži nove prilike da se prilagodi i inovira. Jedna od najnovijih inovacija koja je privukla pažnju je potencijalna integracija pretplatničkog modela za Windows operativni sistem namenjen širokoj publici.

I dok su pretplatničke verzije Windows-a već uobičajena praksa za poslovne korisnike, poput modela Windows 365 Cloud-PC, izgleda da Microsoft razmatra sličan pristup i za individualne korisnike. Ova mogućnost bi omogućila korisnicima da pristupe cloud verziji Windows-a direktno preko njihovog lokalnog sistema putem funkcije "Aktivnih aplikacija".

Ova informacija nije potpuno nova. Još u junu bilo je naznaka da bi buduće verzije Windows-a, možda čak i "Windows 12", mogle biti dostupne kroz pretplatnički model. Ako uzmete u obzir da Microsoft već neko vreme nudi Office paket kroz pretplatu, ovakav korak za Windows ne bi trebao biti potpuno iznenađenje.

Međutim, ono što je posebno interesantno je otkriće unutar Canary verzije Windows-a. Analizom ove verzije, pronađeni su specifični *.ini fajlovi koji ukazuju na moguću integraciju pretplatničkog modela. Ovi fajlovi sadrže različite unose kao što su "Pretplatnička edicija", "Tip pretplate" i "Status pretplate", prenosi PCMag.

Dok je Microsoft poznat po stalnom testiranju i proučavanju različitih funkcija, ovo otkriće ukazuje na ozbiljniji pristup prema pretplatničkom modelu za Windows. Moguće je da kompanija vidi potencijal u pružanju cloud ili pretplatničke verzije operativnog sistema široj publici, s obzirom na to koliko je ovaj model bio uspešan za poslovne korisnike.

I dok će prava priroda i obim ovih promena ostati nejasni dok Microsoft ne pruži zvaničnu izjavu, jedno je sigurno: budućnost Windows-a možda je bliža oblaku nego što smo mislili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA