Vreme čitanja: oko 1 min.

Windows 11 ponovo ima problem: Ukoliko uspete da instalirate novo ažuriranje, možda će vam sporije raditi igre

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici prijavljuju razne probleme nakon najnovijeg ažuriranja Windows 11 sistema

  • 0
Windows 11 Foto: Curt Bauer / Shutterstock.com

Problemi sa Windows 11 operativnim sistemom nastavljaju se i sa najnovijim ažuriranjem. Osim što korisnici izveštavaju da ne mogu da instaliraju najnoviju verziju, oni koji uspeju se žale na značajno smanjenje performansi igara. 

Korisnici su se u većem broju žalili sajtu Windows Latest o nizu problema. Prva grupa korisnika prijavljuje da nakon što pokrenu instalaciju ažuriranja, dolazi do prekida, restartovanja računara i novog neuspešnog pokušaja instalacije. Druga grupa korisnika ističe da su nakon uspešne instalacije počele da se javljaju poruke o grešci u operativnom sistemu. Treća i najproblematičnija grupa su korisnici koji su primetili značajno smanjenje performansi igara, uključujući popularne naslove kao što su Fortnite i Horizon Zero Dawn.

Još uvek nema zvaničnog rešenja od strane Microsofta. Ova situacija nije jedinstvena; u prošlosti su već postojali nizovi problema sa Windows 11 ažuriranjima. Na primer, "Preview" ažuriranje KB5030310 za Windows 11 22H2 verziju donelo je probleme sa File Explorer aplikacijom, što je uzrokovalo dodatne greške i sporije vreme odziva sistema.

Stručnjaci preporučuju oprez korisnicima koji još uvek nisu instalirali najnovije ažuriranje. Ukoliko ipak želite da isprobate nove funkcije, postupak je sledeći: idite u Settings, zatim izaberite Windows Update i opciju Check for Updates. Nakon što uređaj detektuje novo ažuriranje, kliknite na "Download and install". Ali budite spremni na moguće komplikacije.

Sajt Windows Latest, kome su stigle žalbe, testirao je ažuriranje na sopstvenim računarima i došao do sličnih zaključaka. Tako da, ako ste u mogućnosti, možda je najbolje da sačekate da Microsoft pruži rešenje pre nego što preuzmete ažuriranje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA