Vreme čitanja: oko 1 min.

Mac ulazi u gejming arenu: "Svaki Mac sa Apple silikonom sada može fantastično da pokreće AAA igre"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple-ov prelazak na silikonske čipove i unapređenja u softverskim rešenjima obećavaju revolucionarno gejming iskustvo na Mac uređajima

  • 1
Apple Mac Pro Foto: Brittany Hosea-Small / AFP / Profimedia

Apple je u svojoj najnovijoj inicijativi usmerio fokus ka gejmingu na Mac računarima, nudeći značajna tehnološka unapređenja koja obećavaju da će transformisati način igranja igara na ovim uređajima. U skorašnjem intervjuu sa Rejmondom Vongom iz Inverse-a, marketinški menadžeri Apple-a, Gordon Kepel i Liland Martin, detaljno su opisali ove inovacije.

Ključni aspekt ovog napretka je Apple-ov prelazak sa Intel procesora na vlastite silikonske čipove. Ova promena omogućila je Macbook uređajima da postignu vodeće performanse po vatima, što je posebno vidljivo kod novih M3, M3 Pro i M3 Max čipova. Ovi čipovi nude napredne funkcije poput hardverski ubrzanog ray tracinga i mesh shadinga, što znatno poboljšava renderovanje grafike, ključno za vrhunske AAA igre.

"Svaki Mac sa Apple silikonom sada može fantastično da pokreće AAA igre", istakao je Kepel. Nadalje, usklađenost Apple silikona sa iPhone-om i iPad-om značajno pojednostavljuje razvoj igara, stvarajući jedinstvenu platformu za sve Apple uređaje.

Sa softverske strane, Apple donosi inovacije kroz macOS Sonoma koji sadrži novi Game Mode. Ovaj mod privremeno prioritetizuje performanse CPU-a i GPU-a za igranje, smanjuje latenciju zvuka na AirPodsima i poboljšava odziv popularnih trećepartijskih kontrolera za igre.

Apple je takođe razvio alat za portovanje igara, olakšavajući programerima da prenesu Windows igre na Mac. Ovaj alat pruža emulacijsko okruženje koje omogućava brzo evaluaciju performansi igre na macOS-u pre bilo kakvih izmena u kodu.

Ove inovacije već privlače pažnju razvojnih programera i izdavača, kao što su Kojima Productions i Annapurna Interactive Games, obećavajući bogat niz visokokvalitetnih igara za Mac korisnike u skorijoj budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA