Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft počinje da testira reklame u Windows 11 Start meniju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft traži povratne informacije o ovoj promeni, što ukazuje na mogućnost da kompanija odustane od uključivanja ovih reklama u razvojne verzije Windows 11, ukoliko se pokaže da korisnici nisu zadovoljni

  • 0
Windows 11 Start meni Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Microsoft je najavio testiranje reklama unutar Start menija operativnog sistema Windows 11. Kompanija će koristiti sekciju "Preporučeno", koja obično prikazuje preporučene datoteke, kako bi predložila aplikacije iz Microsoft prodavnice.

Reklamiranje aplikacija će biti vidljivo samo korisnicima Windows Insider programa u beta kanalu u SAD i neće se primenjivati na komercijalne uređaje (uređaje kojima upravljaju organizacije), kako je objavljeno na blogu kompanije. Korisnici će imati mogućnost da onemoguće ove promocije u sekciji podešavanja Windows 11, ali će one podrazumevano biti aktivirane.

Microsoft traži povratne informacije o ovoj promeni, što ukazuje na mogućnost da kompanija odustane od uključivanja ovih reklama u razvojne verzije Windows 11, ukoliko se pokaže da korisnici nisu zadovoljni.

Kompanija je prošle godine započela testiranje reklama unutar File Explorer-a u Windows 11, ali je ubrzo obustavila eksperiment u beta verzijama. Microsoft već više od deset godina eksperimentiše sa reklamama unutar Windowsa. Već postoje promotivni sadržaji na ekranu za zaključavanje Windows 10 i u meniju Start, pa nije iznenađenje videti ih i u Windows 11.

Sada je na korisnicima koji testiraju nove verzije Windowsa da daju povratne informacije o ovim promenama kako bi se videlo da li će Microsoft nastaviti sa ovim planovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA