≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft pojačava pritisak na Windows 10 korisnike da naprave online naloge

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove izmene bi trebalo da stupe na snagu tokom maja

  • 0
Windows 10 operativni sistem Foto: RoSonic / Shutterstock.com

Korisnici Windows 10 perativnog sistema mogu da očekuju da će uskoro primati češće obaveštenja koja ih podstiču na korišćenje Microsoft online naloga, umesto dosadašnjih lokalnih.

Uprkos popularnosti Windowsa 11, značajan broj korisnika i dalje ostaje veran starijoj verziji operativnog sistema. Glavne prepreke za prelazak na noviji sistem uključuju visoke hardverske zahteve i obaveznu registraciju sa Microsoft nalogom, što mnoge korisnike odbija.

U najnovijim beleškama o izdanju Windowsa 10 (verzija 19045.4353), Microsoft navodi da će intenzivirati komunikaciju o prednostima povezivanja operativnog sistema sa Microsoft nalogom.

Ove izmene bi trebalo da stupe na snagu tokom maja.

Korisnicima koji žele da zadrže svoje lokalne naloge neće biti uskraćen pristup, ali će primati obaveštenja koja ih podstiču na prelazak. Za one koji žele da izbegnu ova upozorenja, postoji opcija deaktiviranja obaveštenja kroz podešavanja privatnosti i sigurnosti u sistemu.

Kako kaže Microsoft, ova inicijativa predstavlja pokušaj da se korisnici uključe u širi Microsoft ekosistem, dok se istovremeno održava podrška za operativni sistem koji mnogi aktivno koriste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA