OBOŽAVALI STE OVE IGRICE, a niste ni znali da ste deo EKSPERIMENTA!

FreeCell, Solitaire, Minesweeper i Hearts su igrice koje se na Windowsu nalaze još od prvih verzija, a razlozi zbog kojih su one nastale će vas sigurno iznenaditi

  • 1

Solitaire, Minesweeper, Hearts i FreeCell su igrice koje se nalaze na većini današnjih računara. Sada je otkriveno da su ove igrice imale skrivenu svrhu i da nisu pravljene samo za zabavu. Naime, svaka od pomenutih igrica za Windows operativni sistem imala je svoju tajnu namenu.

ODUŠEVIĆE VAS: Ovu igricu za Windows morate da isprobate, a napravio ju je SRBIN!

Microsoft Solitaire

Printskrin: Windows 7 Printskrin: Windows 7

Ova kartaška igra stara je nekoliko stotina godina, a dodata je još na Windows 3.0 verziji davne 1990. godine. Ona je dodata kako bi se ljudima pokazalo da, zahvaljujući kompjuterima, više nije potreban sto da bi se igrale karte. Još jedan od ciljeva bio je da se ljudi naviknu na korišćenje kompjuterskog miša.

Minesweeper

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Za mnoge prilično iritantna igrica pojavila se 1992. godine na Windows 3.1 operativnom sistemu. Njen glavni cilj je bio da se korisnici naviknu na korišćenje levog i desnog klika na mišu.

Hearts

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Ova igrica se pojavila isto kad i Minesweeper, a za cilj je imala da korisnike zainteresuje za mogućnosti netvorkinga koje je nudio Microsoftov novi sistem.

FreeCell

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

FreeCell je objavljen sa Windows 3.1 verzijom i to kao deo "Microsoft Entertainment Pack Volume 2". Ovaj naslov je dolazio zajedno sa Win32S paketom koji je omogućavao 32-bitnim aplikacijama da rade na 16-bitnim Windowsima. Cilj igre je bio da se testira 32-bitni podsistem za obradu podataka. Ukoliko on nije bio ispravno instaliran, FreeCell igrica ne bi radila.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: doznajemo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA