Fortnite postaje sport na fizičkom u školama i na fakultetima

Đaci iz više od 13.000 srednjih škola imaće priliku da odmere snage u sopstvenoj ligi, koja će se odigrati ovog proleća

  • 0

Fortnite je vrlo popularna video igra, kako među srednjoškolcima, tako i među studentima. Izgleda da je i prosvetni sistem u Sjedinjenim Američkim Državama prepoznao tu strast, pa će sada tamošnje srednje škole i fakulteti dobiti priliku da se takmiče u sopstvenoj Fortnite ligi.

Ta video igra će se u nekoliko američkih škola i na pojedinim fakultetima smatrati sportskom aktivnošću ravnopravnom ragbiju ili bejzbolu, a sve je zasluga jednog startap preduzeća iz Los Anđelesa po imenu PlayVS, koje će u saradnji sa Epic Games-om, tvorcem Fortnite-a, uvesti ligu u kojoj će se takmičiti srednjoškolci i studenti fakulteta.

Od samih prosvetnih ustanova ne očekuje se puno, jer će se PlayVS pobrinuti da učešće bude pristupačno. Sve što bi gejmeri trebalo da urade jeste da se uloguju u PlayVS-ov sistem, gde će im biti zakazan meč.

Po završetku meča, PlayVS će sačiniti statistički pregled rezultata, koji će biti dostupan igračima, trenerima i ljubiteljima igre, kao da je reč o bilo kojoj sportskoj utakmici.

Mečevi će se igrati u ekipama od po dvoje. Ne postoji ograničen broj timova koji mogu da predstavljaju jednu prosvetnu ustanovu. Najbolje ekipe će napredovati kroz faze takmičenja i imaće šansu da osvoje prvenstvo, koje će se održati u maju. Epic Games će za prvu sezonu lige svim učesnicima obezbediti besplatnu prijavu, navodi UNILAD.

Više od 13.000 srednjih škola je na listi čekanja da im se odobri učešće u Fortnite ligi, koja će debitovati 2. marta.

Video: Prelepu voditeljku vremenske prognoze ostavio dečko zbog video igrica

(Telegraf.rs/N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA