Novosadski studenti "spasavaju" Uskrs: Onlajn tucanje jajima tokom praznične izolacije

Igricu pod imenom "Egg Smash" igračima omogućava da ukrase svoje jaje i potom pozovu prijatelje na tucanje, a igra se završava kada jednom od igrača puknu oba vrha jajeta

  • 0

Građani Srbije koji proslavljaju Uskrs po julijanskom kalendaru praznik će dočekati u krugu najuže porodice, a zbog zabrane kretanja usled pandemije korona virusa, izostaće tradicionalno tucanje jajima sa prijateljima.

Ipak, organizacija studenata "We are the Future of IT" sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka i kompanija "Crystal Pigeon" pronašli su način da tradiciju prenesu u onlajn svet.

Osmislili su igricu pod imenom "Egg Smash", koja igračima omogućava da ukrase svoje jaje i potom pozovu prijatelja ili prijateljicu na tucanje jajima. Cilj je što brže kliktati po protivničkom jajetu na ekranu, a igra se završava kada jednom od igrača puknu oba vrha jajeta.

- Odabirom željenih boja ili fotografije svako može da personalizuje svoje jaje, a za one koji su se služili drvenim i nalivenim jajima u ovom okršaju, imamo loše vesti - ona nisu u ponudi. Igra je fer, a pobeda još slađa! Pobedniku se pridružuje protivnikovo jaje u kolekciju osvojenih jaja. Osim toga što možete da se takmičite sa prijateljima i porodicom, svaki korisnik se rangira na globalnoj rang listi. Ko zna, možda se ispostavi da ste baš vi svetski šampion ove igre!, poručuju novosadski studenti, prenosi 021.rs.

Igrica je razvijena za Android i iOS uređaje (ne možete se igrati na računaru), vrlo je jednostavna za korišćenje i može da se preuzme OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA