Gejmerima širom sveta 2020. godine ukradeno 350 milijardi dolara podataka

Svakom desetom gejmeru na svetu u nekom trenutku su, tokom ove godine, bili ukradeni lični podaci...

  • 0

Da skoro svaki vid aktivnosti na internetu može da bude podložan nekoj vrsti hakerskog napada, koji za rezultat imaju krađu podataka, svedoči i sve veći broj napada koji pogađaju gejmere.

O tome govore rezultati do kojih je došlo novo istraživanje, prema kojima su svakom desetom gejmeru na svetu u nekom trenutku bili ukradeni lični podaci. Tačnije, 12 odsto od 179 miliona gejmera na globalnom nivou.

Budući da prosečan Steam nalog igrača vredi 1,936 dolara, procenjuje se da vrednost ukradenih podataka može da iznosi čak i do 347 milijardi dolara.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 5.031 gejmera iz 17 zemalja. Skoro petina ispitanika (njih 19 odsto), izjavila je da je doživela neku vrstu maltretiranja prilikom igranja igrica. Taj trend je najzraženiji u Rusiji (44 odsto), Saudijskoj Arabiji (27 odsto), Turskoj (28 odsto) i Sjedinjenim Američkim Državama (27 odsto).

Jedna trećina od ukupnog broja gejmera (njih 33 odsto) bila je žrtva prevaranata. Posledice toga su, kako pokazuju rezultati istraživanja, stres i anksioznost koje je doživelo 31 odsto gejmera.

Zanimljivo je to da taj procenat predstavlja polovinu od broja igrača koji navode da je oslobađanje od stresa jedan od glavnih razloga zbog kojih igraju igrice (njih 62 odsto), pored želje za uzbuđenjem (62 odsto) i sklapanjem prijateljstava (46 odsto).

Globalno istraživanja krađe podataka u gejmingu sprovele su kompanije Kaspersky i Savanta u novembru ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA