Discord od sada i zvanično na PlayStation konzolama

Platforma za komunikaciju “postepeno” postaje dostupna američkim korisnicima, ostale zemlje uskoro dobijaju podršku.

  • 0

Osam meseci nakon što je najavljeno partnerstvo između Sony-ja i popularne platforme za komunikaciju, Discord je u ponedeljak potvrdio da će platforma “postepeno” postajati dostupna na PlayStation 4 i PlayStation 5 konzolama američkim korisnicima, dok će ostale zemlje uskoro dobiti podršku.

“Ako ste ikada povezali svoj Discord nalog sa drugom uslugom koja vam omogućava da prikažete svoju aktivnost, to funkcioniše slično i ovde“, objasnila je firma.

“Kada se vaš Discord nalog poveže, igra koju trenutno igrate na PS4 ili PS5 biće prikazana kao vaša aktivnost”.

Korisnici PlayStation-a mogu da odluče da prikažu svoj PlayStation Network ID na svom profilu kako bi Discord prijatelji mogli da ih dodaju.

“Posebno je sjajno da znate da li vaš prijatelj trenutno igra igru koja podržava crossplay na drugoj platformi“, rekao je Discord.

Discord je osnovan 2015. godine kao platforma za gejmere da ćaskaju dok igraju onlajn. Danas ima preko 140 miliona aktivnih mesečnih korisnika, sa mnogim zajednicama posvećenim nizu tema vezanih za igre i šire.

Sony je prošle godine uložio u platformu, uoči najavljenog partnerstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA