Microsoft najavio velike promene za Xbox Game Pass

Ovo je samo jedna od nekoliko promena u korist potrošača.

  • 0

Microsoft pravi velike promene u načinu rada svojih pretplatničkih Xbox Game Pass i Xbox Live Gold servisa. Jedna od ovih promena uključuje povraćaj novca, odnosno refundiranje.

Tačnije, Microsoft će sada kontaktirati Xbox Game Pass i Xbox Live Gold pretplatnike koji su kupili godišnju pretplatu i dati im mogućnost da raskinu ugovor i traže proporcionalni povraćaj novca. Ranije to nije bilo moguće.

Jedna od velikih briga oko registracije za bilo koji pretplatnički servis je da ćete zaboraviti na to. U stvari, to je nešto na šta Netflix, Amazon i drugi računaju. Jer kako je uglavnom slučaj sa ovim pretplatama, one se po isteku određenog perioda obnove, skidajući novac sa kartice koju se koristili kada ste se prvi put pretplatili.

Međutim, Microsoft će ubuduće kontaktirati sve postojeće korisnike sa neaktivnim nalogom u vezi sa zaustavljanjem plaćanja. Nakon toga, ako se neaktivnost nastavi, pretplata će automatski biti zaustavljena.

Koliko vremena treba da prođe da bi se nalog smatrao neaktivnim i koliko dugo ta neaktivnost treba da traje pre nego što pretplata bude otkazana još nije poznato.

Microsoft će takođe pružiti bolja upozorenja o povećanju cena za obe pretplatničke usluge, ali ni to još nije jasno kako će postići.

Na kraju, gigant navodno radi na pružanju više informacija unapred, što uključuje upozoravanja korisnika na automatsko obnavljanje pretplate, kako da otkažu automatsku pretplatu i kako da dobiju svoj novac nazad ukoliko do toga dođe.

Sve ovo prati pritisak britanskih regulatora, koji trenutno istražuju ne samo politiku automatskog objavljivanja pretplate na Xbox-u, već istražuju i Nintendo i PlayStation. Međutim, trenutno nema reči o bilo kakvim promenama u pretplatama na ovim platformama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA