Rockstar se konačno dozvao pameti? Potvrdili da rade na sledećoj Grand Theft Auto igri

Popularnost — i profitabilnost — GTA V onlajn komponente značila je da se na nastavak čekalo neobično dugo.

  • 0

Novi Grand Theft Auto je u aktivnom razvoju, potvrdio je konačno Rockstar Games.

"Sa zadovoljstvom potvrđujemo da je aktivni razvoj na narednoj igri u Grand Theft Auto serijalu već u toku", stoji u objavi na Twitter-u.

Popularnost — i profitabilnost — GTA V Online dela značila je da se na nastavak čekalo neobično dugo. Igra je prvobitno objavljena za PS3 i Xbox 360 2013. godine, pre više od osam godina.

Nasuprot tome, GTA V je izašao nešto više od pet godina nakon GTA IV.

"Uz neviđenu dugovečnost GTA V, znamo da su nas mnogi od vas pitali o novom ulasku u seriju Grand Theft Auto", piše Rockstar Games. "Sa svakim novim projektom u koji se upustimo, naš cilj je uvek da značajno prevaziđemo ono što smo prethodno isporučili", prenosi The Verge.

Rockstar Games je nedavno objavio "Grand Theft Auto: The Trilogy", remaster trilogije sa početka 2000-ih godina koja je sasvim sigurno oblikovala GTA kakav je danas. Međutim, taj remaster našao se na mnogim listama najgorih igara prošle godine, zato što je po mnogima urađen nedovoljno dobro, sa gomilom bagova i nekada gotovo komično lošim animacijama.

Rockstar je čak u korist GTA V Online zapostavio Red Dead Redemption 2 Online, čiji fanovi već više od tri godine čekaju na neku značajnu podršku za onlajn aspekt ove igre. Mnogi od njih su upravo ovih dana iskazivali svoje nezadovoljstvo kompanijom da sve svoje resurse uliva još uvek u GTA V.

Zbog trilogije, zapostavljenog novijeg Red Dead Redemption 2 naslova, a i činjenice da neguju samo GTA V Online, jer donosi najveću zaradu preko mikrotransakcija, mnogi su počeli da govore negativno o Rockstar-u. Igrom slučaja, Rockstar Games je možda među poslednjim zapadnim gejming studijima koji su još uvek na dosta dobrom glasu.

Zbog svega toga, smatra se, da je ova nova najava poslovan potez.

Rockstar u ovom trenutku nije potvrdio da će naredna igra u serijalu nositi naziv GTA VI, ali se očekuje da kompanija nastavi da prati sistem imenovanja koji je korišćen od GTA IV igre iz 2008. godine.

Pored toga, nema ni zvaničnih informacija o tome gde će se održavati radnja igre i u kom periodu.

Video: Ovo je GTA, ali u stvarnom svetu: Čovek pokušava da izbaci lopova iz kola u pokretu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA