Dobar dan za gejmere: Modovanje Android igara uskoro značajno lakše

Modovanje Android igara nikada nije bilo lako kao na PC-ju. Međutim, BlueStacks želi to da promeni…

  • 0

Modovanje (engl. modding) je ogromno u svetu PC igara već godinama. U stvari, nekoliko modova je na kraju postalo samostalna hit frašiza. Recimo, “PUBG”, svetski popularna “battle royale” igrica, svoj život je započela kao mod za igru “Arma 3”.

Međutim, modifikacija igara za Android nikad nije bila popularna aktivnost.

Međutim, Android emulator servis BlueStacks radi na tome da to promeni. Kompanija pokreće Creator Studio i Creator Hub. Obe usluge dozvoljavaju svakome da modifikuje određene Android igre, a zatim i da ih podeli sa zajednicom.

Besplatna usluga će imati tri nivoa modifikacije: osnovni, srednji i napredni.

Osnovni nivo će vam omogućiti da se igrate sa filterima - zamislite Instagram filter koji se širi po celoj igri. Srednji nivo će vam omogućiti da promenite događaje u igri, kao na primer šta se desi kada pobedite neki meč, recimo.

Konačno, napredno modiranje će vam omogućiti pristup 2D i 3D teksturama, omogućavajući vam da značajno promenite igricu, uključujući stvari kao što je odeća likova.

Najbolje od svega, ova usluga modifikacije Android igara je potpuno besplatna.

Uzimajući u obzir koliko je modovanje popularno u svetu računarskih igara, zapravo je prilično iznenađujuće što je toliko dugo trebalo da se koncept prenese na Android.

Video: Alarm za požar, gori igraonica? Ma nema veze, ajde da odigramo još jednu partiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA