Elden Ring ušao u mejnstrim: Prodaje se bolje nego Call of Duty

Igra je skoro od početka u top tri najprodavanije igre na platformi Steam, pa se očekuje da donosi prihode bar još neko vreme

  • 0
Elden Ring igra Foto: Privatna arhiva

Prema poslednjim izveštajima Elden Ring je ušao u mejnstrim, što znači da prodaja odlično ide – pretekao je Call of Duty: Vanguard, izazvao Cyberpunk 2077, a do sada je prodato toliko kopija da bi igra mogla da prestigne celu Dark Souls trilogiju.

Elden Ring je prvi put pomenut još 2019. godine, a 25. februara 2022. je konačno stigao do igrača, nakon čekanja koje je izgledalo kao večnost – došla je na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One i PC.

Do sada je prodato oko 13,4 miliona kopija, što nije iznenađenje – od početka se očekivalo da rasturi tržište. Tome je sigurno doprinela i euforija u medijima, te među gejmerima, budući da Elden Ring uglavnom ocenjuju kao nešto neverovatno.

Najavljivali su je dakle dugo, ali se čekanje isplatilo. Kao da je bilo juče, a već je proletelo skoro tri meseca otkad je igra izašla. Igrači su u međuvremenu istraživali i osvajali veliki otvoreni svet, prenosi PC Press.

Igra je skoro od početka u top tri najprodavanije igre na platformi Steam, pa se očekuje da donosi prihode bar još neko vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA