≫ 

"Stalker 2" je navodno ponovo u razvoju nakon što je rat u Ukrajini primorao studio da se preseli

Ovo je nastavak, sada već kultne igre "S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl" koja je izašla još davne 2007. godine

  • 0

GSC Game World je navodno nastavio rad na igri "Stalker 2: Heart of Chornobyl" nakon što je rat u Ukrajini primorao studio da pauzira razvoj.

Još 2. marta, gejming studio sa sedištem u Kijevu objavio je da stavlja igru na čekanje dok rade na tome da pomognu svojim zaposlenima i njihovim porodicama da "prežive" sukob. Prema izveštajima čeških medija, studio je istog meseca preselio svoje osoblje u Prag.

Sada se čini da je studio nastavio sa svojim voljenim projektom. Odgovarajući na pitanje člana njihove Discord zajednice, koji je pitao o statusu razvoja, zaposleni u GSC Game World-u je rekao "nastavlja se" u poruci koju je uoči poljski gejming portal GRYOnline.

Nakon odlaganja na početku godine, GSC Game world je rekao da će "Stalker 2" objaviti 8. decembra. Saopštenje je usledilo pre nego što počeo rat u Ukrajini.

Otkako je počeo rat, kompanija je takođe suptilno promenila ime igre. Podnaslov sada glasi "Heart of Chornobyl" umesto "Chernobyl", pri čemu prvi odražava lokalni ukrajinski pravopis mesta nuklearne katastrofe.

Ovo je nastavak, sada već kultne igre "S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl" koja je izašla još davne 2007. godine. Tada se susrela sa kritičkim i komercijalnim uspehom, a i danas ima fanove koji godinama čekaju na nastavak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA