≫ 

Microsoft će zadržati Call of Duty na Sony platformama "sve dok postoji PlayStation"

Šef Xbox-a dao najšire obećanje do sada

  • 0

Šef Xbox-a Fil Spenser dao je najjasnije obećanje o budućnosti Call of Duty franšize na PlayStation platformama.

Budućnost Call of Duty igara na PlayStation-u postala je sporna tema za regulatore kao što je Uprava za konkurenciju i tržišta Ujedinjenog Kraljevstva (CMA), koja trenutno ispituje planirano Microsoftovo preuzimanje Activision Blizzarda "teško" 68 milijardi dolara.

Spenser je izjavio da će nastaviti da objavljuje Call of Duty igre na Soni-jevim konzolama "sve dok postoji PlayStation".

Microsoft je više puta rekao da će nastaviti da objavljuje Call of Duty igre u doglednoj budućnosti - i ranije je obećao da će Call of Duty ostati na PlaiStation-u "barem još nekoliko godina". Ipak, regulatori su postavili pitanje koliko će ta praksa trajati, ako i kada Activision Blizzard bude u vlasništvu Microsofta.

Call of Duty franšiza je nesumnjivo jedna od najpopularnijih pucačkih serijala ikada, regulatori brinu da će Microsoft dobiti neverovatnu prednost na tržištu ako odvoji ove igre samo za Xbox i Windows PC igrače.

Još jedan problem za regulatore je konkurentska prednost koju bi Microsoft mogao dobiti uključivanjem Call of Duty igara u Game Pass pretplatnički servis.

Ako bi to uradio, Microsoft bi i dalje mogao da objavljuje Call of Duty na PlayStation-u po tipičnoj ceni od 70 funti, dok bi ga alternativno ponudio bez dodatnih troškova vlasnicima Xbox-a koji već imaju Game Pass.

Ovo najnovije obećanje od Spensera dolazi dok se dogovor suočava sa intenzivnim ispitivanjem, uoči konačne presude britanskog CMA koja se očekuje na proleće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA