Elden Ring je osvojio "gejming Oskara" na The Game Awards 2022 dodeli nagrada

Elden Ring je video igra godine!

  • 0
Elden Ring Foto: Privatna arhiva

Game Awards, jedan od najprestižnijih događaja u gejming svetu, vratio se u četvrtak uveče na velika vrata u losanđeleskom Microsoft Theatre-u za svoj prvi događaj uživo od početka pandemije.

Igra Elden Ring, japanskog studija FromSoftware, osvojila je glavnu nagradu za igru godine, u onome što mnogi nazivaju "gejming dodelom Oskara".

"Suočili smo se sa mnogo poteškoća dok smo razvijali ovu igru... tako da mi je zaista laknulo", rekao je direktor Hidetaka Mijazaki.

"Nisam se odlučio da napravim još zanimljiviju igru od ove. Što se tiče Elden Ringa, još uvek imamo mnogo toga što želimo da uradimo, tako da nas ova GOTY nagrada zaista, zaista ohrabruje".

Elden Ring je dobio ukupno sedam nominacija u različitim kategorijama, a pored glavne, osvojili su i nagrade za art direction, rolplejing (eng. roleplaying) i režiju, piše LA Times.

FromSoftware je poslednji put osvojio igru godine 2019. za Sekiro: Shadows Die Twice.

Za kreatora i voditelja The Game Awards-a, Džefa Kilija, događaj u četvrtak bio je dobrodošao povratak u uobičajenu formu ceremonije, uz prisustvo značajnih figura iz gejming industrije - poput Fila Spensera iz Xbox-a, kao i prethodnih dobitnika glavnih nagrada Hidea Kodžime i Džozefa Fersa.

Pored toga, ceremonija je ove godine predstavila i nešto poptuno novo - inauguralnu kategoriju "Najbolja adaptacija".

Kili je za LA Times rekao da je 2022. godina optimalno vreme za početak slavljenja "autentičnih" i svežih pogleda na sadržaj igara.

"Ova kategorija samo govori o tome kako video igre preuzimaju pop kulturu", rekao je on.

"Deo naše misije je da proslavimo moć ovog medija kao najvećeg, najdominantnijeg oblika zabave. Tako da mislim da je ovo samo još jedan primer njegovog kontinuiranog širenja".

Netflix-ova serija Arcane, animirani prikaz sveta Riot-ove igre League of Legends, odneo je prvu nagradu za najbolju adaptaciju.

Game Awards je ove godine doneo nagrade i za igre Stray, Bayonetta 3 i God of War Ragnarok, koji sam i ja nahvalio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA