• 0

Radnici Ubisofta u Parizu štrajkuju usred previranja u kompaniji

U zajedničkoj izjavi, radnici su rekli da su nedavni razvojni ciklusi u Ubisoft Paris studiju, uključujući Just Dance i Ghost Recon igre, doveli do sagorevanja programera

  • 0
Assassin's Creed II

Foto: UbiSoft

Otprilike 40 radnika Ubisoft studija u Parizu okupilo se u petak popodne kako bi održali štrajk koji je trajao do kraja dana, kaže za Axios radnik koji je prisustvovao štrajku.

To je bila prva obustava rada te vrste kod izdavača Assassin's Creed i Just Dance igara koji je u poslednje vreme u velikim problemima.

Radnici su počeli da se okupljaju u kafeteriji u studiju oko 13.00 sati za grupnu diskusiju o stanju kompanije, pritiscima intenzivnih razvojnih ciklusa i kako da koordinišu akcije da se odupru politikama koje mogu naterati programere da izgore na poslu.

"Glavna tema je uglavnom bila oko 'šta je sledeće'", rekao je učesnik štrajka koji je govorio anonimno iz straha od odmazde.

"Biće teško zbog stvari sa kojima ćemo se suočiti u narednih 18-24 meseca."

U zajedničkoj izjavi, radnici su rekli Axiosu da su nedavni razvojni ciklusi u Ubisoft Paris studiju, uključujući Just Dance i Ghost Recon igre, doveli do sagorevanja programera.

Organizatori francuskog sindikata Solidaires Informatique pozvali su na popodnevni štrajk ovog meseca, rekavši da izvršni direktor kompanije Ivs Giljmont "pokušava da prebaci krivicu" za finansijske probleme Ubisofta.

Ubisoft je 11. januara objavio da otkazuje još tri igre i traži smanjenje troškova od 200 miliona dolara u naredne dve godine.

Giljmont je takođe poslao memorandum hiljadama radnika kompanije rekavši da je "lopta u vašim rukama" kako bi se postigli rokovi i pomogli kompaniji da preokrene stvari.

Giljmont se kasnije izvinio zaposlenima za tu izjavu, priznajući da je i menadžment odgovoran, preneo je Kotaku.

Štrajk je vođen kao grupna diskusija o strategiji, a ne kao protest.

"Ovaj štrajk je pomogao u izgradnji narednih štrajkova", rekao je jedan od učesnika.

"Ako menadžment Ubisofta ne želi da nas čuje, možda će razumeti da su radnici ti koji odlučuju kada će igre biti objavljene."

Portparol Ubisofta odbio je da komentariše štrajk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok