≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Dead Island 2 recenzija: Najiščekivanija zombi igra godine je stigla i izgleda sjajno

Vreme čitanja: oko 4 min.

Uprkos svim nedostacima, Dead Island 2 radi dobro, izgleda sjajno i daje vam mnogo oružja da se sa stilom borite protiv hordi zombija.

  • 0
Dead Island 2 Foto: Dead Island 2/Deep Silver/Dambuster Studios

Prvi put predstavljen 2014. godine sa planiranim lansiranjem godinu dana kasnije, Dead Island 2 je prošao kroz pravi razvojni pakao. Studiji koji su radili na igri su se smenjivali tokom godina, pa se dugo nije pričalo o njoj i svi smo imali mnogo razloga da budemo skeptični kako će na kraju ispasti. Međuti, uprkos svim nedostacima, Dead Island 2 radi dobro, izgleda sjajno i daje vam mnogo oružja da se sa stilom borite protiv hordi zombija.

Dead Island 2 je akcioni RPG iz prvog lica smešten u paklenoj verziju Los Anđelesa, nazvanog HELL-A. Jedinstvena formula serije, crni humor i krvave borbe sa zombijima su tu tačno onako kako biste očekivali od Dead Island serije. 

Dok Dead Island 2 ima priču koja vas vodi od jedne poznate lokacije u Los Anđelesu do druge, ona nije previše ozbiljna. Bez obzira na to da li pomažete penzionisanoj filmskoj zvezdi ili rokeru u donjem veštu, generalno, većina likova koji se pojavljuju u igri ne shvata zombi apokalipsu previše ozbiljno. Poslednja poglavlja igre imaju neke uzbudljive delove kada je reč o priči, ali čak i ti delovi su u velikoj meri tu kako bi vam predstavili neku novu moć ili tip neprijatelja.

Dead Island 2 Foto: Dead Island 2/Deep Silver/Dambuster Studios

Ipak, priča je dovoljno dobra tako da ćete uživati u vožnji i povezati se sa nekim simpatičnim likovima, ali nikada nećete biti toliko duboko u njoj da će vam biti žao kada neko od njih umre.

Što se tiče vašeg lika, Dead Island 2 vam na početku pruža mogućnost da izaberete jednog od šest različitih likova koji su preživeli avionsku nesreću. Svaki od njih ima drugačije veštine, ali je verovatno najvažniji faktor njihova ličnost. Dobro procenite koga ćete izabrati jer ćete ih narednih 30ak sati slušati kako pričaju.

Dead Island 2 likovi Foto: Dead Island 2 press kit

Jedan od najjačih aspekata Dead Island 2 igre je pristup nivoima - nije ogroman otvoren svet, već više detaljnih lokacija širom Los Anđelesa, kao što su Bel Air, Venice Beach ili veliki filmski studio. Svaka lokacija izgleda jedinstveno i pruža dobar osećaj raznolikosti. Ima puno prostora za istraživanje, obavljanje sporednih zadataka ili traženje novog oružja i resursa.

Iako ćete većinu svog vremena u igri provesti na svetlim i šarenim mestima, takođe ćete prolaziti i kroz neka mračna, uznemirujuća mesta. Ovo dosta dobro usporava tempo i stvara vam napetost dok baterijskom lampom gledate šta bi moglo da iskoči iza ugla.

Dead Island 2 Foto: Dead Island 2/Deep Silver/Dambuster Studios

Borba je krajnje brutalna i prikazana je u jezivim detaljima. Možete praktično raskomadati zombija, zapaliti ga ili ga otopiti kiselinom. Na raspolaganju vam je dosta različitog arsenala, ali ulogu igra i vaša okolina. Ako je na podu voda, možete koristiti struju i tako napraviti površinu koja će ubijati neprijatelje ako kroče na nju, slično funkcioniše i benzin. Ukoliko aktivirate neki alarm u kolima, budite spremni na okršaj, jer će to privlačiti veći broj neprijatelja.

Melee oružje će biti vaše primarno sredstvo ubijanja zombija, a imaćete mnogo opcija. Tokom većeg dela igre, stalno ćete pronalaziti novo oružje koje niste ranije videli, uključujući čekiće, mačeve, sekire, bejzbol palice sa šiljcima, vile ili kandže koje seku razornom brzinu. Vatreno oružje nećete dobiti do druge polovine igre, ali ista raznolikost postoji i sa pištoljima, puškama, sačmaricama i slično. Pored toga, postoji i neko skriveno jedinstveno oružje do kog ćete moći samo ako odradite određene zadatke.

Usput ćete skupljati resurse što vam omogućava da modifikujete ili pravite arsenal koji odgovara vašem načinu igranja. Takođe ćete otključavati razne nove veštine kako budete napredovali, što je izuzetno korisno.

Iako igru možete igrati potpuno sami od početka do kraja, čini se da čar leži u tome da igrate sa društvom. Neposredno nakon uvoda, otključaće se mogućnost za co-op igru, tako da ćete moći da uskočite u HELL-A sa svojim prijateljima.

Dead Island 2 Foto: Dead Island 2/Deep Silver/Dambuster Studios

Što se tiče grafike i performansi, Dead Island 2 radi dobro i izgleda sjajno. Na konzolama možete očekivati 60 FPS, animacije su čiste i dobro urađene, a osvetljenje i zvuk su takođe na nivou.

Dead Island 2 u nekim trenucima može delovati zastarelo, jer smo mehanike u ovoj igri videli bezbroj puta, ali kada uzmemo u obzir da je igra trebalo da izađe 2015. godine onda ima nekog smisla zašto je to tako. Ipak, uprkos tim nedostacima i činjenici da je igra samo luda zabava koja nema neku preteranu dubinu, Dead Island 2 je svakako vredan nastavak kultnog prvog dela koji svaki ljubitelj zombi žanra treba da igra.

Konačna ocena 7/10. 

Kod za igru nam je dostavio ComputerLand

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA