≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika Britanija blokirala Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft je izjavio da će uložiti žalbu na ovu odluku

  • 0
Activision Blizzard, microsoft Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanska Uprava za konkurenciju i tržišta (CMA) blokirala je Microsoftovu akviziciju gejming giganta Activision Blizzard vrednu 68,7 milijardi dolara, javlja BBC.

Predložena kupovina bi značila da će Microsoft preuzeti popularne gejming franšize kao što Call of Duty i Candy Crush.

Međutim, regulator je izrazio zabrinutost da bi dogovor doveo do smanjenja inovacija i manjeg izbora za igrače u sve popularnije cloud gejming sektoru.

Microsoft je izjavio da će uložiti žalbu na ovu odluku.

Pričalo se mnogo i o tome da bi akvizicija mogla da poremeti i tržište konzola, ali CMA navodi da za taj deo nisu bili zabrinuti.

Martin Kolmen, koji je predsedavao nezavisnom panelu koji je istraživao ovu akviziciju, rekao je da je važno zaštititi konkurenciju na "rastućem i uzbudljivom tržištu" cloud gaminga.

"Microsoft već uživa snažnu poziciju i prednost u odnosu na druge konkurente u cloud gamingu i ovaj dogovor bi ojačao tu prednost dajući mu mogućnost da potkopa nove i inovativne konkurente", dodao je.

Kolmen kaže da je Microsoft predstavio planove za rešavanje problema koje je iznela Uprava za konkurenciju i tržišta, ali da oni nisu bili dovoljno efikasni.

"Cloud gejmingu je potrebno slobodno, konkurentno tržište kako bi podstaklo inovacije i izbore. To će se najbolje postići tako što će se održati trenutna konkurentska dinamika", dodao je on.

Da bi akvizicija prošla, ona mora da bude odobrena od strane regulatornih tela u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji. CMA je prva od tri regulatorne agencije koja je donela odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA