≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Star Wars Jedi Survivor recenzija: Uzbudljiva avantura koja će vas "oduvati"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Samouveren i kompleksan nastavak koji je uhvatio pravi avanturistički duh Star Wars franšize

  • 0
Star Wars Jedi Survivor Foto: EA/Respawn Entertainment

Respawn Entertainment i EA su nas 2019. upoznali sa Kalom Kestisom i postavili fantastične temelje za novo putovanje širom galaksije. Četiri godine kasnije, Star Wars Jedi: Survivor nastavlja tamo gde su stali sa nastavkom koji je bolji od svog prethodnika u gotovo svakom pogledu.

Star Wars Jedi: Survivor je velika avantura, ispunjena zabavnim istraživanjem, žestokom borbom i zanimljivom pričom i ovo je sasvim sigurno jedna video igra koju ne treba propustiti ove godine, posebno ako ste fan Star Wars franšize.

Prošlo je pet godina otkako smo poslednji put videli Kala, on je i dalje u bekstvu od Imperije i radi na tome da ih uništi. Kal je sada stariji, iskusniji i bolji borac. Tokoom njegovih novih avantura, ponovo ćete se ujediniti sa starim prijateljima poput Griza, ali sklopićete i nova partnerstva sa likovima kao što je Boud, harizmatičnim plaćenikom sa mlaznim rancem. Naravno, i Kalov verni pratilac, slatki dron BD-1 je i dalje tu.

Star Wars Jedi Survivor Foto: EA/Respawn Entertainment

Pre nego što započnete avanturu, dobićete kratak pregled dešavanja iz prvog dela, koji može da vam posluži kao podsetnik šta se sve desilo, ali igra je takva da možete uživati u njoj i ako niste igrali Star Wars Jedi: Fallen Order iz 2019. godine. Ipak, preporučujemo da je odigrate, jer je zaista fantastična i Kalovo putovanje će vam biti značajnije.

Kao i u prethodnom delu, kretaćete se između više lokacija širom galaksije. Planete su ovog puta mnogo prostranije i složenije, ali nema učitavanja tako da će vam cela avantura delovati kao jedna celina što će vas dodatno udubiti u priču i svet. Navigacija u svakoj oblasti je olakšana jer ovog puta imamo fast travel mehaniku što znači da nećete morati "peške" da se vraćate na lokacije na kojima ste prethodno bili.

Galaksija je ogromna, i ima mnogo toga da se vidi i uradi u svakoj oblasti koju posetite. Međutim, Koboh, planeta koja služi kao baza za Kala i njegove prijatelje, je najveća i tu ćete provesti najveći deo vremena. Postoje razne nagrade koje možete pronaći, bile one poeni koje korisitite kako biste poboljšali svoje veštine ili novi brkovi i jakna. Ovog puta možete prilagoditi Kalovu frizuru, bradu, odeću, svetlosnu sablju, pa čak i droida BD-1. Ima dosta opcija i vaš Kal može da izgleda onako kako vi želite.

Kako budete napredovali, lokalni stanovnici će vam pričati o glasinama, koje služe kao sporedne misije. Tu zadaci mogu biti drugačiji, da nađete izgubljene rudare, ili di-džeja i njenog robota.

Star Wars Jedi Survivor Foto: EA/Respawn Entertainment

Platformiranje je i dalje važno u praktično svakoj oblasti koju istražujete, što će vam pružiti prijatan predah između nemilosrdnih borbi. Svi osnovni elementi iz prvog dela su tu, kao što je trčanje po zidu, duplo skakanje, penjanje, a ovog puta imate i grappling hook, što je u poslednje vreme sve popularnija mehanika u igrama. Koristićete i Silu da pomerate ogromne ploče ili preskačete živo blato i slično. 

Borba je žestoka! Jedna od stvari koju je Jedi: Survivor značajno unapredio u odnosu na prethodnika je svakako borba. Da li komadate dronove svojom svetlosnom sabljom, ili odbijate blastere i gurate neprijatelje Silom, Kal je sada sposobniji i moćniji Džedaj. Ne samo to, nastavak dodaje i potpuno nove borbene stavove, odnosno načine na koji koristite vašu sablju, pa sada možete koristiti i dve svetlosne sablje. Još jedna nova mehanika su "Perks", što je u suštini oprema koja će vam pojačati određene karakteristike Kala, kao što je bolji blok ili da vaši napadi budu efikasniji u razbijanju garda neprijatelja.

Star Wars Jedi Survivor Foto: EA/Respawn Entertainment

Neprijatelji uključuju razne Stormtroopere, borbene droide, bandite i razna stvorenja. Postoji pristojan broj mini-bosova, kao i dosta "legendarnih" neprijatelja protiv kojih je zaista zabavno boriti se.

Star Wars Jedi: Survivor je fantastičan nastavak koji poboljšava svaki aspekt svog prethodnika i uvodi sjajne ideje. Istraživanje lokacija je zanimljivo, a priča i likovi su razrađeni i kvalitetni tako da ćete želeti sve da ispratite do kraja. Borba je žestoka, a sa novim borbenim stavovima sigurno ćete naći nove načine da uništite Imperiju i ostale zlikovce. Ipak, voleli bismo da ima više različitih lokacija i planeta.

Star Wars Jedi: Survivor je fantastičan nastavak i jedna od najboljih Star Wars igara ikada. Lansiranje je zakazano za 28. april 2023. godine.

Konačna ocena: 9/10

*Kod za igru nam je dostavio EA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA