Vreme čitanja: oko 1 min.

Blizzard kaže da je Diablo IV je najbrže prodavana igra u istoriji kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema Blizzardovim kalkulacijama, Diablo IV je igran više od 93 miliona sati tokom prva četiri dana, što prelazi 10,000 godina

  • 1
Diablo IV Printskrin: YouTube/Diablo

Svega nekoliko dana nakon lansiranja, Diablo IV privlači masivnu pažnju gejmera, sa više od 93 miliona sati provedenih u igri. Prema rečima Blizzarda, Diablo IV se već profilisao kao najbrže prodavani naslov u istoriji kompanije.

Iako iz kompanije nisu izneti precizni podaci o prodaji, objavljeno je da se Diablo IV prodaje na svim platformama, uključujući konzole i PC. Izdavači su po pravilu suzdržani kada je u pitanju deljenje ovakvih informacija, izbegavajući direktna poređenja sa budućim naslovima istog serijala. Otuda izjave poput "najbrže prodavan", koje su potkrepljene statistikama igrača, a ne brojem prodatih jedinica ili ostvarenim prihodima.

Malo je nejasno gde se Diablo IV pozicionira u odnosu na Blizzardove besplatne igre, koje su, izuzev originalnog Overwatch-a iz 2016, uglavnom bile u fokusu njihovih izdanja u poslednjoj deceniji.

Prema Blizzardovim kalkulacijama, Diablo IV je igran više od 93 miliona sati tokom prva četiri dana, što prelazi 10,000 godina. To se može uporediti sa jednom osobom koja igra neprekidno 24 sata dnevno od početka ljudske civilizacije.

Diablo IV screenshots Foto: Diablo IV press kit/Blizzard

Iako je Diablo IV do sada uglavnom hvaljen, neki igrači su izrazili nezadovoljstvo visokim cenama mikrotransakcija u igri. Premijum setovi u igri koštaju čak 28 dolara po kompletu, što je skuplje čak i od Blizzardove besplatne igre Overwatch 2.

Blizzard je najavio rad na dve ekspanzije za Diablo IV, i naglasio da planiraju dugotrajnu podršku igre sa "bogatim sezonama, mnogo bogatijim nego što smo imali u Diablo III".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA