≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Belgija želi da bude na čelu gejming industrije: Stvara poresko utočište za domaće i strane kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropska komisija odobrila je poreske olakšice za gejming industriju u Belgiji, otvarajući vrata za nove uspehe u industriji dok investitori ostvaruju poreske olakšice kroz praktično bezrizične investicije

  • 0
Belgija Foto: Shutterstock.com

Belgija, već uveliko poznata po svom bujnom gejming ekosistemu, upravo je uvela još jedan atraktivan element za gejming studije - poresko utočište. Ovu inicijativu odobrila je Evropska komisija, a investitori sada imaju priliku da ostvare poreske olakšice kroz praktično bezrizične investicije.

Valonija, južni region Belgije, već je centar za brojne gejming kompanije. Zbog odličnog ekosistema koji uključuje gejming kompanije kao što su Fishing Cactus, Appeal, Wild Bishop, Abrakam, ovaj region igra ključnu ulogu u unapređenju sektora. Kvalitet velikog broja talentovanih profesionalaca prepoznat je na međunarodnom nivou, čime se dodatno podstiče privlačnost ovog regiona.

Belgijsko poresko utočište je državna poreska olakšica namenjena za podsticanje produkcije video igara u Belgiji. Ovaj sistem je dostupan belgijskim produkcijama, ali i međunarodnim koprodukcijama sa Belgijom koje ispunjavaju određene kriterijume.

Kako je objasnio Žan Greban, koordinator regionalne Gejming asocijacije Valonije (WALGA): "Svi učesnici mogu da ostvare korist od ovog programa: producentima se nudi vrlo atraktivan način za finansiranje projekata; investitori mogu da ostvare poreske olakšice kroz praktično bezrizične investicije; dok Belgija ostvaruje dobit od povećane ekonomske aktivnosti i potrošnje."

Poresko utočište omogućava gejming studijima da finansiraju do 33,7% bruto (27,2% neto) od ukupnih kvalifikovanih troškova unutar Evropskog ekonomskog prostora. Ovo obuhvata sve troškove u vezi sa video igrama, što predstavlja veliku priliku za gejming studije i njihove investitore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA