Vreme čitanja: oko 1 min.

Modern Warfare III i Diablo IV stižu na Game Pass, ali tek sledeće godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Modern Warfare III i Diablo IV, dva popularna naslova iz Activision Blizzarda, stići će na Microsoftov Game Pass, ali ne pre 2024. godine

  • 0
Call of Duty Modern Warfare 2 Foto: Activision Blizzard

Microsoftova kupovina Activision Blizzard-a, vredna 68,7 milijardi dolara, započela je početkom 2022. godine sa ambicijom da se dovrši do juna 2023. Ovaj korak je trebalo da potvrdi Microsoftovu dominaciju u gejming industriji i da dodatno osnaži Game Pass, već bogatu platformu sa mnoštvom naslova. Međutim, proces nije prošao bez prepreka.

Ne samo da su igrači nestrpljivo čekali da vide hoće li i kada ove igre stići na Game Pass, već je akvizicija kao takva doživela brojne izazove na regulatornom frontu.

Kao odgovor na nagađanja i pitanja zajednice, Activision Blizzard je na Twitteru objavio: "Dok nastavljamo da radimo na regulatornom odobrenju Microsoft sporazuma, dobijamo neka pitanja da li će naše predstojeće i nedavno lansirane igre biti dostupne preko Game Pass-a".

Najavili su saradnju sa Xbox timom čim se zvanično zaključi ugovor, sa namerom da dodaju ove naslove na platformu "negde u toku sledeće godine".

Evropska komisija je dala zeleno svetlo za akviziciju, ali uz uslov da Microsoft mora da nudi svoje igre i na drugim cloud servisima za igre. Sa druge strane, britanska uprava za konkurenciju i tržišta zauzela je čvršći stav, tražeći od kompanije da Ubisoft Entertainment-u ustupi "prava na cloud striming za sve aktuelne i nove Activision Blizzard PC i konzolne igre objavljene u narednih 15 godina".

U SAD-u, iako su sudovi odbacili zahtev Federalne trgovinske komisije za blokiranje akvizicije, FTC je izrazio nameru da ponovo pokrene svoje interno suđenje protiv ove transakcije.

Zaključno, dok se pravna borba oko akvizicije nastavlja, igrači će morati još malo da sačekaju da bi igrali Modern Warfare III i Diablo IV na Game Passu. Međutim, s obzirom na snagu i resurse obe kompanije, mnogi se nadaju brzom rešenju i optimističnom ishodu za sve strane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA