Vreme čitanja: oko 1 min.

Sony je do sada prodao preko 46 miliona PlayStation 5 konzola

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sony je bio suočen sa problemima u lancu snabdevanja, koji su uticali na proizvodnju konzole, ali su ovi problemi ublaženi tokom prošle godine, omogućavajući povećanje proizvodnje​​

  • 0
PlayStation 5 konzola Sony gejming Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Kompanija Sony je ostvarila izuzetne rezultate kada je reč o prodaji PlayStation 5 konzola, sa ukupno prodanih 46,6 miliona jedinica do kraja drugog finansijskog kvartala, koji se završio 30. septembra. U pomenutom kvartalu, prodato je 4,9 miliona PS5 konzola, što je za 1,6 miliona više u odnosu na isti period prošle godine.

Interesantno je napomenuti da je Sony bio suočen sa problemima u lancu snabdevanja, koji su uticali na proizvodnju konzole, ali su ovi problemi ublaženi tokom prošle godine, omogućavajući povećanje proizvodnje​​.

Za tekuću finansijsku godinu, Sony ima cilj da distribuira 25 miliona PS5 konzola, što znači da moraju da prodaju dodatnih 16,8 miliona jedinica. Ovo je ambiciozan cilj, s obzirom na to da je tokom cele finansijske godine 2022. prodato 19,1 miliona PS5 konzola.

Međutim, predsednik Sony-ja Hiroki Totoki izrazio je uverenje da je ovaj cilj ostvariv, posebno očekujući porast prodaje zbog predstavljanja novih, manjih modela PS5 konzola, koji bi mogli privući kupce tokom predstojećih prazničnih kupovina​​.

Pored hardverske prodaje, Sony je takođe izvestio o prodaji 67,6 miliona igara u drugom kvartalu, od čega su samo 4,7 miliona bili naslovi prve strane. Očekuje se da će se prodaja igara prve strane znatno povećati u sledećem kvartalu, naročito nakon što je igra Marvel’s Spider-Man 2 prodala 5 miliona jedinica u prvih 11 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA